banner262

Bakan Akar: “Şehidimizin Kanı Yerde Kalmadı, 5 Terörist Ölü Ele Geçirildi”

Tüm şehitlerimize rahmet dileyen Bakan Akar, "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere yönelik hemen operasyonlara başladık. İlk bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Operasyonumuz devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde bu sayının artacağını değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Teröristle mücadele operasyonlarının "teröristi kaynağında etkisiz hâle getirmek" anlayışıyla devam ettiğini aktaran Bakan Akar, "Terörist neredeyse hedefimiz orası. Terörle mücadelemizi yoğun, etkili bir şekilde taarruzi bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Yoğun bir çalışma içindeyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin sözde elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyor. Korku dağları bekliyor.” diye konuştu.

Birkaç gün önce düzenlenen bir operasyona ilişkin de bilgi veren Bakan Akar, "Teröristler tarafından 'girilmesi imkânsız' olarak nitelendirilen bir dağın zirvesindeki mağaraya komandolarımız gitti, mağaranın içine girdiler. Orada 12 terörist silahları ile birlikte etkisiz hâle getirildi ve burası kullanılamaz hâle getirildi." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar,  40 yıldır Türkiye’nin başına bela olan terörü bitirmekte kararlı olduklarını belirterek “Bu sadece bizim için değil, aynı zamanda komşularımız için de büyük bir kazanım olacak. 24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede başlayan yeni dönem kapsamında, bugüne kadar 18 bin 582 terörist etkisiz hâle getirildi. 1 Ocak 2021’den itibaren ise 2 bin 136 terörist etkisiz hâle getirildi.” diye konuştu. 

Bakan Akar, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini de vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
şehitTskMsb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17