banner262

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat’ın cenaze törenine katıldı

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde ciddi felaketlerle mücadele ettiklerini kaydetti.

Bir tarafta cephelerde savaşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tarafta da çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için çalışıldığını ifade etti. İman gereği yaşanan acılar karşısında sabır gösterdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cihan kardeşimin öncelikle ailesine Rabbimden sabırlar niyaz ediyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu vesileyle şunu da söylemek durumundayım, bir tarafta Van'da yaşanan bu hadise, bir diğer tarafta İdlib'de şu anda yaşadıklarımız, ama karşı tarafa da bedelini çok ağır ödettiklerimiz var. Zira biz biliyoruz ki şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak. Şehitler tepesi boş kalmayacağı için de bizler şehadete ürkerek, korkarak değil, tam aksine âdeta sevgili Peygamberimizin, 'Keşke ben de o makama ulaşsaydım.' niyazında olduğu gibi, bu şekilde yürüyeceğiz. Şu anda Cihan kardeşimizi bu şekilde uğurluyoruz. Rabbim sevgili Habibi'ne, Cihan kardeşimizi inşallah komşu eylesin. Tüm aileye ve milletimize başımız sağ olsun diyorum. Ordumuzun, tüm polis teşkilatımızın, jandarmamızın başı sağ olsun."

Şehidin cenazesi daha sonra konulduğu top arabasıyla toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler de aileyle birlikte yürüdü.

Cenaze törenine; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17