banner268

“Ücretsiz Yaz Spor Okulları” kayıtları başladı.

Özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlamak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan Yaz Spor Okulları kapsamında Atletizm, Basketbol, Badminton, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Karate, Halter, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Voleybol, Yüzme, Tenis, Futbol, Cimnastik, Boks, Wushu, Kicik Boks, Muay Thai ve Bisiklet branşlarında eğitim verilecek.Katılmak istediği spor branşını seçen gençler kayıtlara yoğun ilgi gösterirken gençler en fazla iki spor dalı seçebiliyor.

FARKLILIKLARINIZIN FARKINDAYIZ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın” sloganıyla başlattığı Ücretsiz Yaz Spor Okullarında engel durumu olan özel sporcuları da unutmadı.Spor, engelli bireylerin sağlam ve engelli bireylerle bir araya gelmelerine olanak sağlayarak “toplumsal entegrasyon” için de son derece önemli bir işlevi yerine getiriyor bu kapsamda özel sporculara Voleybol, Cimnastik, Masa Tenisi, Özel Sporcular, Basketbol, Halter, Badminton, Yüzme, Tenis ve Judo branşlarında eğitim verilecek.Her engellinin kendine göre yapabileceği bir spor dalı mutlaka olduğunu belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, “ Özel sporcunun bir spor dalına başlaması için istemesi, azmetmesi ve gerekli desteği alması gerekmektedir. önemli olan işte tüm bunlar oluştuğu takdirde spor yapılamaması için hiç bir engel bulunmamaktadır. Bizde bu engeli ortadan kaldırıyoruz onların istemesini azmetmesini ve bizden destek almalarını sağlıyoruz” dedi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ DE UNUTMADIK”

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli çocukların gözyaşlarının dindirilmesi, savaş esnasında yaşamış oldukları acıların biraz olsun hafifletilmesi için GHSİM yaz spor okulunun kapıları Suriyeli çocuklara da sonuna kadar açık.Suriyeli çocukların savaş psikolojisinden kurtulmaları için spora ihtiyaç duyduklarını belirten İl Müdürü Keşküş, “Suriyeli kardeşlerimiz savaş psikolojisini her geçen gün üzerinden atıyor bizlerde onlara bu noktada yardımcı olmak istiyoruz. Suriyeli kardeşlerimizi de unutmadık onlarda bu ücretsiz kurslarımızdan faydalanabilecek” dedi.5-18 yaş arası Ücretsiz Yaz Spor Okuluna Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Kayıt yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSpor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269