banner262

İlk kadın başkan olmanın bedeli 170 Milyon TL

Yeni sezonda da Süper Lig'de mücadele verecek olan Hes Kablo Kayserispor, önümüzdeki günlerde Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirecek.

Genel Kurulda delegelere sarı-kırmızılı kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik durum ile ilgili bilgi verecek olan Başkan Berna Gözbaşı, bu süreçte kulübe ne kadar para verdiğini açıkladı. Bir televizyonda katıldığı spor programında önemli açıklamalarda bulunan Gözbaşı, “Bu kulübü kurtarabilmek için hiçbir fedakârlıktan kaçmadım. Kulübün gerek transfer yasağını açmak, gerek eski borçlarını ödemek, gerek varlığını sürdürmek, gerek limitin yetmediği noktalarda, bu paraları alamayacağımı bile bile üzerime düşeni yaptım. Sadece transfer tahtası açmak için 51 Milyon TL kulübe kendim katkıda bulundum. Bugüne kadar 170 Milyon TL üzerinde kulübe katkıda bulundum., Böyle bir bütçe ile Türkiye'de ilk 5'e oynayacak bir takım kurulabilir. Bu paranın 110 Milyon TL'si geçmişin borçları” dedi.

Süper Lig takımlarından Kayserispor'un Başkanı Berna Gözbaşı, kulübe ödediği rakamı açıklarken yönetim kurulu üyelerinin de ne kadar kulüp kasasına katkı sağladığını da belirtti.

Kayserispor'a 1,5 yıllık süreçte 170 Milyon TL'nin üzerinde bir destek verdiğini söyleyen Başkan Berna Gözbaşı, bu süreçte 17 kişilik yönetim kurulundan sadece 3 Milyon TL destek görebildiğini dile getirdi.

Başkan Berna Gözbaşı, “Burası Süper Lig kulübü. Buranın yöneticisi olmak çok onurlu, çok asil bir görevdir. Bununla birlikte bunun yükünü kaldırabilmek gerekir. Nasıl başkanlığa geldiğim belli olduğu için, yönetici listesindeki arkadaşlar ile de sonradan tanıştığımı belirteyim. Yani listemi ben belirlemedim. İlk göreve başlarken ya para, ya emek verilmesini ama poz verilmemesini istemiştim. Bugün yine aynı noktadayım. Her gün icra geliyor. Her Cuma icra geliyor. Bir 20 bin TL'yi ödeyip de ortadan kaldırılmıyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. İllaki benim ödemem bekleniyor. Süper Lig kulübünde yöneticilik yapmanın bir bedeli var. O koltuğun bir ağırlığı var. Para vermeyen ama hesap sorma peşinde olanlar var” dedi.

Başkan Gözbaşı, “Başkan değil de, sponsor olsaydım bu kadar sıkıntıya girmezdim. Her sezon 3 tane loca alır, 5 tane deplasmana götürürdüm. Benden iyi de kimse olmazdı" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KayseriBerna Gözbaşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17