banner262

Çiftçi: " Gençleri sahalarda buluşturmalıyız"

Şanlıurfa Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Nedim Delibaş'ın yaptığı panele, Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Mustafa Karagöl, Beşiktaş'ta uzun yıllar yöneticilik yapmış isimlerden Sinan Vardar ile Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Abdülkerim Gök konuşmacı olarak katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Amatör spor kulüpleri başkanları ve çok sayıda sporsever de panelde hazır bulundu.

Öz kaynaklarla spor sektöründe sistemli bir çalışma yapabilmenin önemine dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Türkiye'nin en genç şehriyiz. 24 ay içerisinde 13 ilçede spor sahalarımızı yaptık. 18 tane yüzme havuzumuz faal, 4 tanesi inşaat aşamasındadır. İlçe Belediye başkanlarımız aynı şekilde destek veriyor. 17 lise okulumuzda standartlara uyumlu spor sahaları yaptık. Büyük tesisler, büyük spor salonları inşa ediyoruz. Biz tarlayı hazırlıyoruz. Bunun tohumunu atacak insan sizlersiniz.Yani spor sevdalıları olan sizlersiniz. Beden eğitimi öğretmenlerine, Şanlıurfa'da yetişmiş spor adamlarına sesleniyorum. Bu şehre spor anlamında bir katkı sağlamak istiyorsanız ortam hazırdır. Ağaç yaşken eğilir. Küçük yaşta eğitim verilmesi lazım. İyi eğitip beslemeliyiz. Fiziği güçlendirmeliyiz. Gençleri sahalarda buluşturmalıyız. Spor ile Siyaset kesinlikle bir araya gelemez. Gelirse başarısızlık olur. Bizler yerel yöneticileriyiz. Spor için sevdalı gönüllüler lazım. Bu akşam bunun temeli atılır diye düşünüyorum. 3400 lisanslı sporcumuz var. Hedef Şanlıurfa'da 25 bin lisanslı sporcuya ulaşmak. Bu gençlere kaynak bulmak için gayret sarf ediyorum. Şanlıurfalı gençlere güveniyorum. Bu pırıl pırıl gençleri sahada buluşturamıyorsak, keşfedemiyorsak hepimiz sorumluyuz. İlçe Belediye Başkanlarımızla gençlerimiz için çalışıyoruz" dedi.

Ev sahibi, Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Aktaşoğlu amatör sporun önemine vurgu yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Panele katılan panelistler uzmanlık alanlarında katılımcılara bilgin verdi. Panel soru cevaplarla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17