banner262

Milletvekili Yayman,Samandağ Düğümünü Çözüyormu?

Bu kongrenin bu şekilde başarılı geçmesinde en büyük etken hiç kuşkusuz milletvekili seçildiği günden bugüne kadar Samandağ’ın birçok mahellesini adım adım dolaşarak, Samandağ halkının gönlünü fetheden Hatayın siyaset doktoru olarak adlandırılan milletvekili Hüseyin Yayman’dır.


    Milletvekili Yayman Samandağ’ın sorunlarına ve çözüm yollarına odaklanmış bir milletvekili olduğunu artık herkes biliyor. Samandağ’ına hayat verecek dünyanın en yüksek gövdeli Karaçay barajının bitirilmesinde milletvekili Yayman’ın ciddi bir çabası ve emeği vardır. Karaçay barajı sadece yöreyi kuraklıktan ve taşkınlıktan kurtarmıyor, aynı zamanda Samandağ ve Antakya’nın içme suyu ihtiyacını yaklaşık 100 yıllığına karşılıyor ve üstelik birde elektrik üretecek. Baraj bünyesinde kurulan arıtma tesisi ile birlikte baraj suyu Samandağ ve Antakya’ya ulaştırılmak üzere Hatay Büyükşehir belediyesine bağlı HATSU’ya devredilmiş durumda. Ancak HBB ve HATSU bu projeyi hayata geçirmek için şimdiye kadar hiçbir girişimde bulunmuyor. Her iki kuruluş bütçelerindeki büyük paraları EXPO ve GASTRONOMİ gibi fantezi projelere harcıyor.


     Hatay AK Parti’nin deneyinli siyasetçisi milletvekili Hüseyin Yayman partisinin Samandağ ilçe kongresinde konuşurken (Samandağ seninle gurur duyuyor) şeklinde yoğun bir tezahürat ile karşılaşıyorsa öyle sanıyorum’ki HBB başkanı Lütfü Savaş’ın uykuları kaçmaya başlamıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde başkan Savaş’a karşı AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak düşünülen milletvekili Hüseyin Yayman HBB seçimlerinde Samandağ’ın kilit bir rol oynayacağını bir siyaset bilimcisi edasıyla görmüş olacak ki, son derece akıllı ve mantıklı bir Samandağ siyaset gündemi oluşturuyor. Milletvekili Yayman çok iyi biliyor ki Samandağ’da AK Parti düğümü çözülür ise buradan bir domino taşı etkisi yaratacak ve bu etki Defne ve Arsuz’u da etkileyecek. Dolayısıyla başkan Savaş’ın yüksek oranda oy aldığı bu ilçelere 7 yıla yaklaşan süre içerisinde hiçbir ciddi hizmet götürmemiş olması ve bu yöreli çantada keklik misali oy deposu olarak görmüş olması, buradan açıkça ifade etmek gerekirse başkan Savaş’ın yumuşak karnının bu bölgelerde yavaş yavaş şişmeye başladığını anlıyoruz. İşte milletvekili Yayman başkan Savaş’ın bu yumuşak karnını bildiği için buradan ölümcül darbeler indiriyor.


      Zaten milletvekili Yayman’da Samandağ belediye başkanı Refik Eryılmaz’ın Samandağına verilecek hizmetler konusunda CHP milletvekili Serkan Topal ile beraber Ankara’da çok sayıda bakanlığın kapısını aşındırdığını biliyoruz. Örneğin Samandağ kent içi trafiğine nefes aldıracak çevre yolunun tamamlanması için ortak bir çaba içerisinde bulunduklarını da biliyoruz. Hatta bu yolun yılbaşına kadar hizmete gireceğinin sözünü veren milletvekili Yayman sanki bu sözünden vazgeçmiş gibi Samandağ ilçe kongeresin de yaptığı konuşmada söz konusu yolun çeşitli nedenlerden dolayı 2021’e sarkacağını ifade etti.


200 yataklı Samandağ Devlet hastanesinin en kısa sürede tamamlanacağını ve eski hastane yerinin millet bahçesi haline getirileceğinin müjdesini veren Yayman Hatay’ın 15 ilçesinde bulunmayan en modern kültür merkezinin AK Parti döneminde Samandağ’da inşa edildiğini ifade etti. Çevlik Arsuz arasında açılan yoluda hatırlatan Yayman Kale ile Arsuz yolu arasında kalan kesimin yapılması için Hatay Büyükşehir Belediyesini göreve çağırdı.
     Samandağ  (hiç kimsenin arka bahçesi değildir.) şeklinde HBB başkanı Lütfü Savaş’ı hedef alan milletvekili Yayman Samandağ mahelle yollarının Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından neden yapılmadığını haklı olarak soruyor. Bizim tahminlerimize göre milletvekili Yayman Hatay’da AK Parti’ye 19 yıldır biçilen dar gömleği, barış ve kardeşlik şehri olan Hatay’a herkesi ve her kesimi içine alacak daha bol bir gömlek biçmek ve giydirmek istiyor. Bu konuda milletvekili Yayman’a her zaman destek vereceğimizi açıkça ifade ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiHataySamandağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17