banner268

Eyyübiye Ve Mehmet Ekinci

    2014 yerel seçimlerinde Şanlıurfanın büyük şehir statüsünü almasıyla birlikte Şanlıurfa 3 merkez ilçe belediyesi olarak şekillenmiştir.

    Bu 3 merkez ilçenin gerek kozmopolit yapısı,gerekse en geri kalmış tabiri yerindeyse varoş yönüyle Eyyübiye  ilçesiydi.

     Ancak 2014 yerel seçimlerinde büyük bir oy çoğunluğuyla bu kozmopolit ilçeyi Mehmet Ekincinin kazanmasıyla Eyyübiyenin malkus tarihini tersine çevirerek 5 yıllık zaman zarfı içerisinde ilçeye sanki sihirli bir değnek değmişcesine inkar edilmeyecek bir değişim ve dönüşüme kavuşmuştur.

     Gelin görün ki meyveli ağaç taşlanır misali bu 5 yıllık süre içerisinde zaman zaman biz medya mensupları,zaman zaman başkanın encümenleri bile şehir efsanesi fısıltılarına dayanarak mesnetsizce ama çoğu kez de maksatlı ve acımasızca eleştirmişizdir.Tabi sayın  başkan tüm bu eleştrilere yılmadan gögüs gelmiş gece gündüz ekibiyle çalışarak yaşanabilir Eyyübiyeyi var etmek için mücadele etmiştir.  

     Şanlıurfanın alt ve süt yapısı en sorunlu ilçesi olan Eyyübiye bugün geldiği noktada tam da başkanın ve Eyyübiyelilerin hayal ettiği sosyal donatıları ile park ve yeşil alanları ,5 yıldızlı otel konforunda misafirhanesi,gençlerin spor ve kültürel faaliyetlerinin yapılğı çok amaçlı sosyal tesisleri ile adını sadece yerel bazda değil ulusal anlamda daduyuruan yaşanabilir eyyübiye konumuna taşımıştır. 

     Öyleki Hürriyet yazarı Ahmet Hakan İstanbuldan bu değişim ve dönüşümü görmüş Başkan Ekincinin hakkını teslim etmiştir.

      Bugün yeniden seçimlere gidiliyor eğer Ak Parti de birinci kriter ve kıstas başarı karnesiyse Eyyübiye ve Ekincinin karnesi iyidir 5 yılda bu kadar yol alınmış ise bir 5 yıl da Ekinci ile yola devam kararı bu karneyi pek alada pek iyiye doğru yol alacaktır.

      Bu bir alğı yaratma veya Başkan Ekinciye methiye yazısı değildir. Madem ki basın halkın gözü kulağı ve de sesi ise o halde Eyyübiyelilerin madde bağımlılarının ve ailelerinin aldıkları sosyal ve kültürel desteklerle topluma yararlı bir birey olma yolunda ilerleyen gençlerin ortak sesidir.

      İşte biz bu sesin yansımasını kaleme aldık.Vizyonu misyonu Eyyübiyeye olan hizmet sevdasını Ak Parti muhalifi ünlü köşe yazarı Ahmet Hakan ve bir çok yazar çizer görüyor ve hakkını teslim ediyor ise bir Eyyübiyeli olarak ben de Eyyübiye belediye başkanı Eyyübiyeye kazandırdıkları için bir teşekkürü borç biliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17