banner268

CHP'Lİ AYDINLIK'TAN BAKAN ÖZER'E "GELDİNİZ, GÖRDÜNÜZ, ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ"

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aydınlık, “Şanlıurfa’nın eğitim konusunda çok büyük problemler yaşadığı ortaya çıkan başarı sıralamasıyla da gözler önüne seriliyor; Şanlıurfa eğitim sıralamasında 81 vilayette 78. sırada. Şanlıurfa’da eğitim gören bir öğrencinin sahip olduğu imkanlarla İzmir, İstanbul, Ankara, Gaziantep gibi kentlerde eğitim alan öğrencilerin sahip olduğu imkanlar bir değil. Bunu Milli Eğitim Bakanı da Şanlıurfa ziyareti sırasında bizzat öğrencilerden duydu ve kendisi de gördü. O halde Bakan’a soruyoruz; geldiniz, gördünüz, şimdi ne yapacaksınız?” diyerek öğrencilerin Şanlıurfa’da Bakan Özer’le yaşamış olduğu diyaloğu hatırlattı.

BULUNDUĞU MAKAMA UYGUN OLMAYAN BİR HAREKETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Şanlıurfa’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyarete değinen Aydınlık, “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kentimize geldi; bürokratlar ve kendi partisinin temsilcileriyle yapmış olduğu toplantılar sonucu birkaç okulu da ziyaret etti. Ziyaret etmiş olduğu okullardan birinde öğrencilerin bazı konularda Bakan Özer’e şikâyette bulunması sonucu istenmeyen o diyaloglar yaşandı. Çok açık ve net ifade ediyorum; akademik geçmişi bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan birine bu hareket hiç yakışmamıştır; öğrencilerimizin ve velilerimizin önünde tekrarlamak istemediğim sözlerin sarf edilmesi olsa olsa bir ego tatmini olabilir. Ortada bir sorunun olduğu belli ama Bakan’da bu sorunun sorumlularından biri değil midir? Hataları olsa bile yıllarını eğitime harcamış bürokratları toplum nezdinde küçük düşürmek yerine oradan ayrıldıktan sonra gerekli uyarıları yapması daha iyi olmaz mıydı? Bunu kabul etmek mümkün değil” diyerek kamuoyunda geniş yankı uyandıran olaya bir kez daha tepki gösterdi.

ŞANLIURFA EĞİTİMDE KAN AĞLIYOR

“İlimizde ne yazık ki okullarımızın durumu, eğitimin durumu, başarı durumumuz ortada; sınıf mevcutlarımız çok fazla, öğretmen açığımız var, kütüphane eksiğimiz var, servis sıkıntımız var, kırsal mahallelerde durum çok daha vahim. O nedenle bunların tamamını ve yapılması gerekenleri bu yazılı soru önergemiz aracılığıyla Bakan Bey’le paylaşmış olduk. Ayrıca Bakan Özer’in Şanlıurfa’da bahsettiği 75 yeni eğitim birimin detaylarını ve takvimlerini de öğrenmek için sorular yönelttik. Bu hususda tek bir temennim var; Şanlıurfa’da eğitim gören bir öğrencimiz, evladımız Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da eğitim gören evlatlarımızla aynı imkanlara sahip olsun, Şanlıurfa’mız eğitimde de geri kalmasın çünkü biliyorum ki bugün evlatlarımıza ne kadar yatırım yaparsak ileri de Şanlıurfa’yı o kadar güzel yerlerde göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim. 12.01.2022

Aziz AYDINLIK

Şanlıurfa Milletvekili

Şanlıurfa’da eğitim konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı, öğrencilerimizin özellikle Şanlıurfa merkeze ve ilçelere bağlı kırsal mahallelerde büyük zorluklarla karşılaştığı aşikâr. Şanlıurfa’da eğitim gören öğrencilerimizin diğer büyük kentlerde eğitim gören öğrencilerle eşit koşullara ve imkanlara sahip olmadığını sizlerde 5 Ocak 2022 tarihinde yapmış olduğunuz ziyaretle gördünüz.

Eğitim konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması, Şanlıurfa’da eğitim koşullarının Türkiye standartlarına taşınması için ivedilikle özel bir çalışma yapılması gerekiyor.

Bu bağlamda;

1) Şanlıurfa’da eğitim kalitesinin iyileştirilmesi için nasıl bir çalışmanız olacaktır?

2) Talimatınızla Şanlıurfa’ya gelen 6 genel müdürünüzün tespit raporunun detayları nelerdir?

3) Kırsal mahallelerdeki okullar için özel bir çalışmanız var mıdır?

4) Kırsal mahallelerde yaşanan okul servisi problemleriyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?

5) Eğitim çağında olmasına rağmen çeşitli sebeplerle eğitim görmeyenlerin sayısı kaçtır?

6) 2021 verilerine göre Şanlıurfa’da sınıfların ortalama mevcudu nedir, bu konuda hedefiniz nedir?

7) Şanlıurfa’nın eğitim sıralamasında 78. sırada yer almasının sebepleri konusunda bir araştırma yapılmış mıdır?

8) Şanlıurfa’da kaç öğretmen açığı bulunmaktadır, açık bulunan branşlar nelerdir?

9) Şanlıurfa’daki okullarımızın kaçında kütüphane bulunmamaktadır?

10) Kütüphane konusunda özel bir çalışmanız olacak mıdır?

11) Sosyal, kültürel ve spor aktivitelerinin yapılması hususunda eksiği bulunan okullar için bir çalışmanız var mıdır? Varsa detayları nelerdir?

12) Son 4 yılda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bakanlığınızla paylaştığı herhangi bir eğitim raporu, tespit çalışması vb. var mıdır? Varsa detayları nelerdir?

13) Şanlıurfa ziyaretiniz esnasında 19 ortaokul, 1 lise, 39 anaokulu, vb. toplamda 75 yeni eğitim birimi yapılacağını açıklamıştınız; bu projelerin detayları ve takvimleri nelerdir?

14) 2017’den itibaren yıl yıl Şanlıurrfa’ya ne kadar ödenek ayrılmıştır? 2022 için ayrılan ödenek ne kadardır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269