banner262

Başkan Kırıkçı, “Kudüs sadece Filistin meselesi değildir”

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı Rabia meydanında 152 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek düzenlediği Kudüs’e destek programına katıldı. 

Başkan Kırıkçı Kudüs’e destek programında yaptığı konuşmada, ”Bütün siyasi renklerimizi ve kimliklerimizi bir tarafa bırakarak Kudüs davası etrafında bugün bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Programa katılan tüm siyasi İl Başkanlarına da buradan teşekkür ediyorum. Şairin dediği gibi gökte inşa edilip yere inen şehir Kudüs. Kudüs sadece Filistin meselesi değildir. Kudüs sadece Filistin’in meselesi değildir. Kudüs dünya Müslümanlarının özgürlüğünün meselesidir. Kudüs Hz. Ömer’in emanetidir, Kudüs Selahaddin Eyyubi’nin rüyasıdır,  Kudüs Kanuni Sultan Süleyman’ın mirasıdır, Abdülhamid’in davasıdır, Kudüs Ümmetin kırmızıçizgisidir. Türkiye Cumhuriyeti olarak AK Parti iktidarında Kudüs’e ve Filistin halkına verilen desteğin “one minute” ile dünyaya duyurulduğu örnekleri hepimiz biliyoruz. “Dünya beşten büyüktür” diyen bir Cumhurbaşkanımızın olduğunu biliyoruz. İsrail, ne kadar direnirse dirensin, ne kadar abluka yaparsa yapsın, ne kadar oradaki kardeşlerimizi susuz ve aç bırakırsa bıraksın, ilaçsız bırakırsa bıraksın onları asla ve asla imansız bırakamayacaktır. Artık protesto etmenin, basın açıklamaları yapmanın vaktinin geçtiğini de ifade ettik. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız Filistin için artık bir barış gücü mevzusunu, ihtiyacını gündeme getirmiştir. Biz buradan Filistin halkına, dünya Müslümanlarına Türkiye halkları olarak mazlumların yanlarında olduğumuzu her zaman da yanlarında olacağımızı ifade ediyoruz” cümlelerine değindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17