banner262

Başkan Bayık "Kadınlarımızı meslek sahibi edip ekonomik olarak ayakları üzerinde tutmak için bir çığır açtık"

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde AK Parti 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan kongrede Melahat Güler Şık Yeni Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak sosyal mesafenin korunduğu kongre Hilvan Gençlik Merkezi'nde gerçekleşti. Kongreye AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal,Mehmet Ali Cevheri, İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Belediye Başkanı Mustafa Cidir, Kadın Kolları İl Başkanı Demet Saatçi Güven, Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 2009 yılından bu yana yapılan tüm yatırımlarda kadınların paydaş olduklarını belirtti.

Bayık 'Bölgesel olarak kısıtlı eğitim haklarının dahi tam verilmediği kadınları sosyal hayata katmak ve kendilerini meslek sahibi edip ekonomik olarak ayakları üzerinde tutmak için bir çığır açtık. merkez ve kırsal mahallelerde açtığımız Kadın Kültür Merkezleri ile şimdiye kadar binlerce bayan kardeşimizi meslek sahibi yaparak sosyal ve ekonomik bakımdan destekledik. Aynı şekilde hayatın normal akışında dahi rahat etmeleri için geliştirdiğimiz projeleri bir bir hayata geçirdik. Bundan sonra da aynı şekilde desteklemeye devam edeceğiz' dedi. Bayık, konuşmasının ardından Kadın Kolları Eski Başkanına emeklerinden dolayı teşekkür edip yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Sivas Milletvekili Semiha Ekinci 'Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümekten son derece gururluyuz. 19 yıldır birlikte inandığınız yolda, inandığınız liderle yol yürüdüğünüz için Allah'a hamd olsun ülkemiz bu durumda. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 seçimlerine götürecek kadrolarımızı da yine inandığı yolda yürüyenlerle birlikte olacaktır. Ben teşkilatları bir uçağa benzetiyorum.Uçağın ana gövdesi ana kademeden oluşuyorsa gençlik ve kadın kolları da uçağın kanatlarını oluşturuyor. Bu sebeple ana gövde ne kadar güçlü olursa olsun kanatlarda sorun varsa o uçağı uçuramazsınız. Bu vesile ile bugün Hilvan'da gerçekleşen kongreye bayrağı teslim alan yeni Kadın kolları Başkanımıza ve yönetimine başarılar diler, bugüne kadar verimli bir şekilde kadına yönelik yaptığı yatırımlarla büyük destek veren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

AK parti Şanlıurfa Milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal ve Mehmet Ali Cevheri, gerçekleşen kongrede yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17