banner262

AK Parti Hatay'da Yeleoğlu İle Nereye Koşuyor

AK Parti,Hatay'da 15 İlçe'de kongrelerini tamamladı.Bu kongreleri yakından takip etmeye çalıştık.Gördüğümüz manzara hiçte iç açıcı değil.19'uncu yaşını kesintisiz ikdar döneminde kutlayan AK Parti'nin üzerine sanki ölü toprağı serpilmiş ve teşkilatlarda heyecan ruhu kaybolmuş.

Geçmişte ve günümüzde teşkilat içersinde görel almış insanlar arasındaki parti içi çekişmeler ve ihale kapma çabaları AK Parti Hatay teşkilatında,teşkilatçılık ve heyecanı öldürmüş görünüyor.

Yerel seçimlerden sonra Hatay İl Başkanlığına atanan Mehmet Yeloğlu,deneyimli bi siyasetçi ve tecrübeli bir bürokrat olmasına rağmen teşkilat içersinde esen bu olumsuz rüzgarın ne kadarının farkında bilmiyoruz.

Yapılan İlçe kongrelerinde AK Parti Hatay teşkilatındaki 2002 'deki heyecanı göremedik.Hele hele AK Parti'nin 2023 hedeflerinin ne heyecanını ne de coşkusunu göremedik.

Bunun en bariz örneği ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İlçe kongrelerine gönderdiği videolu kutlama mesajlarının kongre salonlarında yayınlanırken son derece sönük ve cılız alkış alması!

Önümüzdeki süreçte yapılacak olan AK Parti Hatay İl Kongresinde,İl Başkanı Mehmet Yeloğlu tekrar seçilecek ise Hatay parti teşkilatı üzerindeki ölü toprağının silkelenmesi,siyasi menfaat ve ekonomik çıkar uğruna bu havuzda kulaç atmaya çalışanların tasfiye edilmesi gerekiyor.

AK Parti'nin dava aşkı ve sevgisi ile dolu genç ve deneyimli kadrolarla yola çıkmak zorundadır.

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu,parti içersindeki biribirne muhalif gruplardan il yönetimi koalisyonu oluşturmamalıdır.Ülke genelinde daha önce oluşturulan koalisyonlardan bu milletin neler çektiği unutulmamalıdır.Teşkilat içersinde herkesi kucaklamak,birlik ve beraberliği sağlamak uğruna oluşturulan yönetimlerin özellikle Hatay'da başarılı olduklarını göremedik. 

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu'nun atanmış il başkanı olma bahanesine sığınarak teşkilat içersinde yer alan seçilmiş Belediye Meclis üyelerine ve bazı belediye Başkanları'na söz geçiremediği iddia ediliyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti'li üyeleri,İl Başkanı Yeloğlu'nun meclis öncesi yaptığı toplantılarda alınan kararlara uymadıkları HBB Meclis toplantılarında parti kararlarına aykırı oy kullandıkları gerçeği gün gibi aşikar.

Örneğin,HBB Meclis Başkanı Lütfü Savaş'ın Meclis toplantısı öncesinde Meclis üyelerine gönderdiği gündem evrağında borçlanma yetkisi yer almıyor olmasına rağmen Meclis toplantısının başlaması ile birlikte hemen Meclis gündemine getiriliyor.Meclis toplantısına ara verilerek komisyona havale edliyor komisyonda görüşülmüş gibi komisyon raporu düzenlenerek Meclis'te görüşülüyor ve borçlanma yetkisi jet hızı ile HBB Başkanı Lütfü Savaş'a veriliyor.

Borçlanma yetkilerinin Pandemi süreci içersinde aralıklı olarak toplanan HBB Meclis toplantılarında yaşıyor ve görüyoruz.

HBB Başkanı Lütfü Savaş (Şeytana pabucunu ters giydiren bir yönetim anlayışı sergiliyor) yukarıda anlattığımız yöntemlerle ya AK Parti Meclis Grubu'nu tuş'a getiriyor ya da AK Parti Hatay Meclis Grubu Başkan Savaş ile Hatay kmuou önünde (Al takke ver külah) anlayışı ile danışıklı bir dövüş sergiliyor.

HBB Başkanı Lütfü Savaş bu siyaset stratejisini sadece AK Parti Meclis Grubu'na uygulamıyor.MHP ve İYİ Parti Gruplarına'da aynı şekilde aynı ustalıkla uyguluyor.

HBB Başkanı Lütfü Savaş,Hatay siyasetinin ana arterleri sayılan AK Parti,MHP ve İYİ Parti gruplarını kendi siyaset kulvarına sokmayı başarıyor.

Mensup olduğu Parti CHP Meclis üyelerini sık sık düzenlediği kahvaltı pogramlarında katıklı ekmek ve bulgur aşı ikram etmek suretiyle kapı kulu askerlerine dönüştürmüş durumda.

Yaşadığımız bu süreci anlatmak için çarpıcı bir örnek vermek istiyoruz. Antakya’da uzun yıllar zihinsel özürlülere hizmet etmiş ZİREM vakfının yerini yeşil alandan çıkarıp Benzin İstasyonu kurma girişimine ne yazık ki Ak Parti başta olmak üzere hiçbir siyasi partiden, bu konuda  muhalif bir ses çıktığını duymadık. Aynı şekilde eski Köy Hizmetleri binası yeri olarak bilinen  HATSU eski binasını yerini de satışı çıkardı. Ve üstelik buraya imar planında değişiklik yaparak, Benzin istasyonu ve sosyal donatı planı olmayan çok katlı binaların inşaatına izin verildi.

ATSO başkanı Hikmet Çinçin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında haklı olarak bu eleştirileri başkan Savaş’a yöneltirken, başkan Savaş’ın yandaşı olarak bildiğimiz Antakya Gazetesi sahibi Sinan Seyfettinoğlu radyo proğamına mesaj atarak ATSO başkanı Hikmet Çinçin’i siyaset yapmakla suçladı. ATSO başkanı Çinçin aynı proğramda Afranın hiçbir ülkesinde örneği bulunmayan Antakya Sebze ve Meyve halini, Antakya mezbahanesini haklı olarak bunların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Dolaysıyla Ak Parti İl başkanı Yeloğlu’nun işi çok zor. İl başkanı Yeloğlu’nun bugüne kadar HBB başkanı Lütfü Savaş’a karşı (sert bir muhalefet) sergilememiş olmasının nedenleri Hatay kamuoyunda tartışılıyor. Örneğin başkan Savaş’a verilen borçlanma yetkilerinin ne anlama geldiğini, ne işe yaradığını, alınan borçlanma yetkisinin hangi hizmetlere kullanıldığını İl başkanı Yeloğlu neden soramıyor ? Antakya’da sivil bir toplum kuruluşu başkanı olan Hikmet Çinçin bu soruları CHP’li HBB başkanı Lütfü Savaş’a her ortamda ve her platformda eleştirirken AK Parti il başkanı Yeloğlu’nun bu konuda ( Suya tirit misali ) bir eleştiride bulunmamış olmasıda İl başkan Yeloğlu’nun önemli açmazlarından biridir.

Antakya siyaset kulislerinde konuşulan iddialara göre İl başkanı Yeloğlu’nun Antakya Belediye başkanlığı yaptığı dönemden sırtında ağır küfeler varmış. En çok konuşulan küfelerden biride Palladium iş merkezinin açılmasına izin vermiş olmasıdır. Bu iş merkezi Antakya’da yüzlerce küçük esnafın iflasına ve kapanmasına neden oldu. Şimdi bu işin siyasi günahı bu süreçte Ak Parti Hatay İl başkanı Mehmet Yeloğlu’na yükleniyor.

 Bütün bu iddialara karşı İl başkanı Mehmet Yeloğlu (Ben daha seçilerek il başkanı olmadım. Dolayısıyla elimi masaya vuramıyorum, hiçbir devlet kurumu yetkilisine söz bile geçiremiyorum) şeklinde yakın çevresine yaptığı savunmalar, organik olmayan maydanos ve nane kokusu gibi anlaşılıyor’ki, dolayısıyla kamuoyuna inandırıcılığı’da olamıyor.

Süper lige çıkmayı başaran ve bu başarısını bu Lig’te sürdürmeyi başaran ATAKAŞ- HATAYSPOR’un bugünkü başarısıda göysümüzü kabarttı. Bu başarıların devamını içtenlikle diliyoruz.

Ancak… HBB başkanı Lütfü Savaş Belediyecilik anlamında gösterdiği başarısızlığı Hatayspor’un gurur verici başarısı ile örtmeye kalkışmasın. Bu konudaki düşüncelerimizin bazıları yukarıda dile getirmeye çalıştık. Ama başkan Savaş’ın Belediyecilik hizmetlerindeki başarısızlığını ve zaafiyetlerini buradan siz değerli okuyucularımıza duyurmaya devam edeceğiz. Bu konuda bize yönetilen seviyesiz eleştirileri ciddiye almayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiHatay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17