banner262

2. TOPLULAŞTIRMA VE HİLVAN CAZİBE SULAMA İÇİN SORU ÖNERGESİ

Yazılı soru önergesiyle ilgili açıklama yapan Aziz Aydınlık, “bölgemizde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek, çözüm önerilerimizi paylaşmak ve halkımızın taleplerini daha güçlü bir sesle dile getirmek amacıyla milletvekilliği görevini icra ediyoruz. Bize iletilen bütün sıkıntıları, talepleri ve önerileri uygun koşullarda ve uygun zamanlarda gündeme taşıyoruz. 2. toplulaştırma ve Hilvan cazibe sulama konuları da hemşehrilerimden çok fazla gelen talep ve sıkıntılar arasında yer alıyor. O nedenle bu konuda da Sayın Bakan’ın ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının dikkatini çekmek, sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması amacıyla yazılı soru önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk” dedi.

2. TOPLULAŞTIRMA BÖLGEMİZİN EN SIK GELEN TALEPLERİNDEN

Daha önceden yapılan toplulaştırmanın halk nezdinde sıkıntılara tam olarak çözüm olmadığı yönünde şikâyetler aldığını dile getiren Aydınlık, “bölgemizde 2. Toplulaştırmanın faydalı olacağına inanıyorum çünkü öyle ki vatandaşlarımızın çoğunluğunda yeni bir toplulaştırma yapılması yönünde beklenti olduğu ve bu yeni toplulaştırmanın mevcut sorunları çözeceği yönünde bir kanaat var. Çok fazla şikâyet ve talep var bu konuyla ilgili. O nedenle biz de soru önergemizde Sayın Bakan’a bu konuyu ilettik ve gerekli soruları sorduk. Umuyorum ki yeni bir toplulaştırma gerçekleşir” diyerek sözlerine devam etti.

HİLVAN’DA CAZİBE SULAMADAN FAYDALAMAYAN 21 MAHALLE VAR

Atatürk Barajına sınır olmasına rağmen Hilvan’da 21 kırsal mahallenin cazibe sulamadan faydalanamadığını dile getiren Aydınlık, “çok ilginçtir; Atatürk Barajı’na sıfır noktada cazibe sulamadan faydalanamayan 21 kırsal mahallemiz var Hilvan’da. Yani yıl olmuş 2021, yaşanan duruma bakın. Bu konuda derhal gerekli çalışmaların yapılarak bu mahallelerimizin cazibe suyuna kavuşturulması çok önemlidir. Sayın Bakan’dan ve ilgili yetkililerden bu sorunun acilen çözülmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 7.10.2021

Aziz AYDINLIK

Şanlıurfa Milletvekili

Sayın Bakan, Türkiye’yi besleyen Şanlıurfa topraklarında yaşanan birçok sıkıntı halkımız tarafından sahaya her çıktığımızda sıklıkla dile getirilmekte ve bu sıkıntılarla alakalı istek, talep ve görüşler tarafımıza iletilmektedir. Vatandaşlarımızın tarımsal alanda yaşamış olduğu bu sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulması sadece Şanlıurfa yararına değil, aynı zamanda Türkiye yararına olacaktır. Özellikle hemşehrilerimin toplulaştırma ve Hilvan’da cazibe suyundan faydalanma noktasında yaşadığı sorunlar sıkça duyduğumuz sıkıntıların başında gelmektedir.

Bu bağlamda;

1) Bölgede 2. bir toplulaştırma yapılması planlanmakta mıdır?

2) Yeniden planlanan bir toplulaştırma varsa ayrıntıları ve takvimi nedir?

3) Hilvan’ın 21 kırsal mahallesi baraja sıfır olmasına rağmen cazibe suyundan neden faydalanamamaktadır?

4) Bahse konu 21 kırsal mahallemizin cazibe suyundan faydalanması için planlanan bir çalışmanız var mıdır? Varsa ayrıntıları ve takvimi nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17