banner262

Yüksel Cevheri Son Yolculuğuna Uğurlandı

02 Ağustos 2021 Pazartesi günü ikamet ettikleri Ankara’da Hakkın rahmetine kavuşan, Adalet Partisi (AP) Şanlıurfa Milletvekili olarak İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinin Turizm ve Tanıtma Bakanı, 1990 ve 1995 Genel Seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel Hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller Hükümetinde Devlet Bakanlığı; Başbakan Vekilliği görevlerinde bulunan duayen siyasetçi Necmettin Cevheri’nin muhterem eşi Yüksel Cevheri, son yolculuğuna uğurlandı.

02 Ağustos 2021 Pazartesi günü vefat eden, Merhum Halil Hikmet ve Fatma Ezer’in kızları, merhum Bekir Sıtkı Ezer ve Şükrü Ezer’in kız kardeşi, Adana DYP eski Milletvekilli İbrahim Cevher Cevheri ve Fatma Cevheri Ünsal’ın Annesi, Ülkemizin ve Şanlıurfa’mızın tanınmış, saygın siyasetçilerinden Necmettin Cevheri’nin, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören muhterem eşi Yüksel Cevheri, 03 Ağustos 2021 Salı günü ikindi namazına müteakip Ankara Başkent Hastahanesinden alınarak Ankara Cebeci Asri mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine; İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Devlet eski Bakanları; Esat Kıratoğlu, Nevzat Ercan, Salim Ensarioğlu, Necdet Acar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Şanlıurfa eski Milletvekilleri Sabahattin Cevheri, Turan Tüysüz, İbrahim Halil Çelik, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Cihan Paçacı, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Başkent Üniversitesi Kurucusu Mehmet Haberal katıldı.

İnna lillahi ve inna ileyhi raci’un. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Necmettin CEVHERİ

Çiftçi, Siyaset ve Devlet adamı, Milletvekili, Bakan. 1930, Şanlıurfa doğumlu. Şeyhanlı aşiretindendir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukatlık yapmaya başladı. Hukukçuluk mesleğinin yanı sıra çiftçilikle de uğraştı. 1965 ve 1969 seçimlerinde Adalet Partisi (AP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne girdi.

Necmettin Cevheri, İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinde Turizm ve Tanıtma Bakanı olarak görev yaptı. 1990 ve 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi (DYP) listesinde Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel Hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller Hükümetinde Devlet Bakanlığı; Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Babası, Hacı Ömer Cevheri Kurtuluş Savaşında Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyasına hak kazandı. 1950 seçiminde Demokrat Partiden Urfa Milletvekili seçildi. Annesi Fatma Cevheri'dir.

Oğlu İbrahim Cevher Cevheri 20. Dönem Adana Milletvekilliği yaptığından tarihte bir ilk olarak baba ve oğul aynı Dönemlerde Milletvekilliği yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Yüksel Cevheri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17