banner262

Viranşehir'de  "Şehadet ve Gazilik" Konferansı

Viranşehir Şehit ve Gaziler Derneği tarafından öğrencilere yönelik ’Şehitlik ve Gazilik’ konulu konferans düzenlendi.

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci'nin himayelerinde ikincisi düzenlenen konferans Viranşehir Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi. Konferansa Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyit Mücahit Denel, Muharip Gaziler Derneği Sinan Aygün, Okul Müdürü Saadettin Erbek ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Turgay Köksal şehitlik ve gazilik makamlarının erişilebilecek en yüksek makamlar olduğunu belirterek: " Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şahadet olunduğu için bu adı almıştır." dedi. Yeni neslin şehadet ve gazilik duygularını özümsemiş bir şekilde yetişmesinin gerektiğini belirten Köksal: " Her Müslüman’ın kalbinde şehit olma arzusu olmalıdır.Yani Allah’ım senin yolunda ve mukaddes kıldığın değerler uğrunda gerekirse kanımı canımı feda ederim niyetini taşımalıdır." ifadelerini kullandı.

Köksal'ın yaptığı konuşmanın ardından İç Güvenlik Gazisi Cihan Dağ ve şehit yakını Ahmet İlçektay, birer konuşma yaptı.

Konferansın ardından konuşan Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehadet ve gazilik makamlarının hem dinimiz hem de toplumumuz tarafından çok ulvi ve mukaddes kabul edildiğini belirtti.

Başsavcı Semiz: " Bizler bağımsızlığına, özgürlüğüne ve dini inançlarına son derece bağlı bir milletiz. Dünyada bu kadar fedakâr; vatan, din ve bayrak denildiği zaman hiç tereddüt etmeden kendisinden sonrakilerin yaşaması için kendisini feda eden başka bir millet yoktur.

Biz elhamdülillah, din, devlet, vatan, millet, ezan ve bayrak denildiği zaman topyekûn hareket ediyoruz. Bu bizim milletimizin en önemli değerlerinden birisidir. Böyle güzel ve anlam yüklü program vesilesiyle bir kez daha aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum“ dedi.

.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaViranşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17