banner268

Şanlıurfa’da Bir Günde 3761 Riskli Alan Denetlendi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından itibaren, salgını önlemeye yönelik tedbir kararlarının alındığını, kontrol ve denetimlerin sürekli olarak yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Esen, yapılan denetimlerde asıl amacın ceza yazmak değil, toplumsal duyarlılığı artırarak salgının daha geniş kitlelere yayılmasını engellemek olduğun söyledi.

Koronavirüs (COVID-19) salgınını önlemeye yönelik; vatandaşların, alınan tedbir kararlarına duyarlılığını artırmak, kontrollü sosyal hayat sürecindeki maske, fiziki mesafe ve hijyen konusuna dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığının “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla ülke genelinde 6 Ağustos 2020 tarihinde eşzamanlı uyguladığı denetimler, Şanlıurfa’da yüzlerce polis, jandarma, zabıta, sağlık personeli ve gıda denetim ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, ve Belediye Başkanlarının da iştirak ettiği denetimlerde, il genelinde 518 berber/kuaför/güzellik salonu, 46 AVM içi işletme, 17 ticari taksi durağı, 135 Ticari Taksi, 19 semt pazarı, 320 toplu taşıma aracı, 451 kahvehane, 7 hamam, 1388 lokanta/restaurant, 35 spor tesisi, 36 piknik-mesire alanı, 43 konaklama tesisi, 38 çay bahçesi, 22 nikah ve düğün yeri, 207 internet kafe, 1 sinema, 1 çocuk oyun alanı ile 477 cami kontrol edildi.

128 işyeri ve şahıs hakkında idari işlemin yapıldığı denetimler kapsamında, 66 bin 788 TL para cezası kesilerek, kuralları ihlal eden işletmeler hakkında idari işlem başlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaDenetim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269