banner262

Şanlıurfa Valiliği ile Uluslararası Göç Örgütü Arasında Yeni İşbirliği Anlaşması İmzalandı

İşbirliği anlaşması imza töreninde konuşan Vali Abdullah Erin, ulusal ve uluslararası iyi niyetli hareket eden kurum ve kuruluşlarla tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde, eksiklik ve sıkıntıları gidermeye yönelik işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Bu alanda çalışmak isteyen kuruluşlara sonuna kadar sahayı açık tuttuklarını kaydeden Vali Erin, Uluslararası Göç Örgütünün etkin faaliyet gösteren kuruluşların başında geldiğini, özellikle iki yıldır yardım ulaştırdıkları kişi sayısı ve faaliyetleriyle dikkat çektiğini söyledi.

İmzalanan anlaşma ile yardım ulaştırılan Suriyeli ve Türk vatandaşı sayısını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Vali Erin, Şanlıurfa’da 425 bin kadar Suriyeli’nin yaşadığını hatırlatarak, on yıldan bu yana Şanlıurfa’da olan bu insanlara yardımcı ve destek olmaya, millet ve devlet olarak devam edeceklerini dile getirdi.

Türkiye’nin kontrolündeki Barış Pınarı Bölgesi Telabyad ve Resulayn’da 200 bin kadar Suriyeli’nin bulunduğunu, orada da en ücra köşedeki insanlara da yardımcı olmaya, ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettiklerini hatırlatan Vali Erin, Suriye’deki insanlık dramı karşısında tüm insanlığın harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, uluslararası kurumlar ve camianın bu konuda iyi bir sınav vermediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirme gayretine değinen Vali Erin, imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek, geçen iki yılda tespit edilen ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik faaliyetlerinden dolayı Uluslararası Göç Örgütü’ne teşekkür etti.

Valilik toplantı salonunda, Vali Abdullah Erin ve Uluslararası Göç Örgütü adına Şanlıurfa Ofis Müdürü Jinan Omar’ın imzaladığı işbirliği sözleşmesine göre; hedef kitledeki bireylere yönelik ekonomik büyüme ve insani gelişme, kendi kendine yeterliliğin desteklenmesinin teşvik edilmesi, yoksulluğun azaltılması, teknik destek, barınma ve topluluk istikrarına yönelik faaliyetler gibi icra edilecek. Uluslararası Göç Örgütü mülteci müdahale programı vasıtasıyla gerçekleştirilecek faaliyetlerin kolaylaştırılması için Şanlıurfa Valiliği de koordinasyon desteği sağlayacak.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17