banner268

Rasulayn’a günlük 200.000 ekmek kapasiteli fırın

Şanlıurfa Valiliği ile Pakistan’dan bölgeye destek sağlayan Beytüsselam Derneği arasında yapılan protokolün ardından Resulayn’da onarımı tamamlanan bir okul ile yeni inşa edilen bir ekmek fırını, düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.

Resulayn merkezdeki Salim El Mari İlkokulu bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Ceylanpınar Kaymakamı ve Resulayn Koordinatörü Cüneyt Caner, Resulayn Mahalli Meclis Başkanı Meri El Yusuf, Beytüsselam Derneği Başkanı Mevlana Abdülsettar ve beraberinde Pakistan’dan gelen heyet ile Resulayn halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılan Telabyad ve Resulayn’da hayatın her geçen gün normale döndüğünü, eğitim kurumlarının onarımlarının gerçekleştirilerek burada yaşayan çocukların daha iyi koşullarda geleceğe hazırlanmasının sağlandığını söyledi.

Okulların yanında birçok kamu hizmetinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali Erin, Barış Pınarı Harekâtının üzerinden bir yıldan fazla süre geçtiğini hatırlatarak, “Bu zaman zarfında teröristleri buradan söküp atmak için büyük bir kahramanlık örneği ortaya koyan Silahlı Kuvvetlerimizi ve Suriye Milli Ordusunu tebrik ediyor, şehit olan kardeşlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, mekânlarının cennet olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Önce DEAŞ’ın ardından PKK’nın işgaline uğrayan Resulayn’da 148 okulun neredeyse tamamının tahrip edilip kullanılamaz hale getirildiğini ifade eden Vali Erin, bu okulların hepsinin Türkiye Cumhuriyeti ve Beytüsselam Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının desteği ile onarılarak çocukların ve Resulayn halkının hizmetine sunulduğunu söyledi. 26 sınıfı ilkokul, 6 sınıfı da anasınıfı olmak üzere toplam 32 derslikli Salim El Mari İlkokulunun onarılması için Beytüsselam Derneği’nin 1 milyon TL’ye yakın bir harcama yaptığını kaydeden Vali Erin, “Allah onlardan razı olsun. Mevlana Abdülsettar kardeşimiz sadece burada değil, daha önce Telabyad’da da büyük bir okulun onarımını gerçekleştirdiler. Şu anda yüzlerce çocuğumuz orada eğitim görüyorlar. Beytüsselam Derneği, okul onarımlarının yanında yine Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerine yardım eli uzatıyor, destek oluyor. Allah hayırlarını kabul etsin. Hem Şanlıurfa’da hem de burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz adına onlara teşekkür ediyor, hayırlarının daim, Cenab-ı Allah indinde de kabul olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Beytüsselam Derneği başkanı Mevlana Abdülsettar ise Suriyeli kardeşlerine yardımcı olma çabalarına destek ve katkılarından dolayı Vali Abdullah Erin’e teşekkür ederek, yaptıkları çalışmanın Pakistan için çok küçük bir adım olduğunu ancak Müslümanları bir araya getirmesi anlamında önemli olduğunu söyledi. Mevlana Abdülsettar, imkan buldukça bölgede başta eğitim olmak üzere kardeşlerine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bölgeye katkı ve desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e ve Pakistanlı kardeşlerini temsilen Beytüsselam Derneği ile Mevlana Abdülsettar’a teşekkür eden Resulayn Mahalli Meclis Başkanı Yusuf El Meri ise binlerce kilometre uzaktan gelerek kendilerine destek olan Pakistanlı Müslümanlara minnettar olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra okulun sınıflarını ziyaret eden Vali Erin ve beraberindekiler, çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti. İHH İnsani Yardım Kuruluşunun da kırtasiye malzemesi temin ettiği öğrenciler, Türk, Pakistan ve Suriye bayraklarıyla süsledikleri sınıflarında ağırladıkları heyete teşekkür ettiler.

Beytüsselam Derneği tarafından onarılan toplam 32 derslikli okulun 630 öğrencisi olduğu, ihtiyaç halinde kapasitenin 1000 öğrenciye kadar artırılabileceği öğrenildi. Kapı ve pencereleri yenilenen okulun, elektrik ve su tesisatı da yeniden yapıldı. Zemini, iç ve dış boyası ile çevre düzenlemesi de yapılan okul için Beytüsselam Derneğince yaklaşık 1 milyon TL harcandığı belirtildi.

GÜNDE 200 BİN EKMEK ÜRETECEK

Okul açılışının ardından Resulayn’ın ekmek ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen fırının açılışını gerçekleştiren Vali Erin ve beraberindekiler, açılışın ardından fırını ziyaret ederek ekmek üretimini incelediler.

Suriye rejimi döneminde yapılarak yaklaşık 30 yıl kullanılan ve Barış Pınarı Harekâtı öncesinde terör örgütü tarafından tahrip edilen fırının da Şanlıurfa Valiliği ile Beytüsselam Derneği arasında yapılan protokol sonrası yeniden inşa edildi.

Ekonomik ömrünü tamamlamış üretim bandı ve tahrip olmuş binası tamamen yenilenen fırının yerine, Beytüsselam Derneğince 135 bin Dolar harcanarak iki ayrı fırın kuruldu. Fırın binası ve alan düzenlemesi için 50 bin Dolar harcanan yerleşkenin elektrik ihtiyacının temini için ise AFAD tarafından 150 bin TL değerinde bir jeneratör tahsis edildi. Aylık 800 ton un tahsis edilen fırın ilk aşamada günlük 180 bin ekmek üretmeye başladı. Haftada 6 gün, 2 vardiya halinde çalışacak iki fırının, ihtiyaç halinde günlük 200 bin ekmek üretme kapasitesi bulunduğu belirtildi.

Resulayn’ın ekmek ihtiyacının karşılanması için 2 fırının yeterli olmadığı, günlük 120 bin ekmek üretebilecek bir fırına daha ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269