banner262

PTT’lerdeki Yoğunluğu Azaltmak İçin Tedbirler Görüşüldü

Tedbirler kapsamında 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların maaşları, Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Kaymakamlıklar nezdinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla vatandaşların evlerinde ödeniyor.

Virüs yayılma riskini en aza indirmek için yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların her türlü ihtiyacının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılandığını hatırlatan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bu durumdaki vatandaşların maaş ödemeleri dahil her türlü ihtiyaçlarının görevli personel tarafından sağlanacağını yineledi. Sokağa çıkması kısıtlanan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 112’yi arayarak yardım alabileceğini belirten Vali Erin, PTT şubelerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması için de ilgililerle bir toplantı yaptı.

Vali Abdullah Erin Başkanlığında, Koronavirüs İl Uygulama Takip Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya ve Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, PTT şubelerindeki yoğunluğun nasıl azaltılabileceği konusu görüşüldü.

İl genelinde 196 bin kişinin PTT şubelerinden yaşlılık, engellilik, dulluk maaşı, askerlik ve elektrik yardımı gibi sosyal destekler aldığı, bu ödemelerin 62 bin kadarının ATM cihazları aracılığıyla yapıldığı bildirildi.

PTT şubelerinde yaşanan yoğunluğun en önemli sebebinin, 65 yaş aylığı ile birlikte elektrik yardımı alan vatandaşların gişeye gitme zorunluluğundan kaynaklandığı belirtildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Erin, 65 yaş ve üzeri vatandaşların maaş ödemelerinin Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla evlerde ödenmesi uygulamasının genişletilmesi için kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti. Elektrik yardımı nedeniyle PTT şubesine gitmek zorunda kalanlardan kaynaklanan yoğunluğun azaltılması için de elektrik dağıtım şirketiyle görüşme yapacaklarını, mümkünse fatura ödemelerinin 2-3 ay ötelenmesini talep edeceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, PTT şubelerinin ülke genelinde uygulanan tedbirler çerçevesinde hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17