banner268

Plakalarını Kapatan Sürücülere Uygulama

Şanlıurfa İl J.K.lığı emrinde görev yapan J.Trafik Timleri tarafından, İçişleri Bakanlığının 100 günlük Eylem Planı kapsamında, Karaköprü ilçesi Alanlı gişeleri girişinde yapılan trafik kontrolü sırasında 27…plakalı Ford marka kamyon sürücüsünün kontrol noktasındaki trafik timini fark etmesi üzerine uygulama noktasına girmeyerek bulunduğu noktadan geri dönerek kaçmaya çalışmış ve yapılan kısa takip sonucu kamyon sürücüsü yakalandı.

Yakalanan kamyonun plakasının kontrolünde, kamyon sürücüsü tarafından plakaya tıraş köpüğü sıkarak okunamayacak şekle getirdiği ve bunu PTS noktalarında bulunan kameralara yakalanmamak ve otoban gişelerinden kaçak geçmek için kapattığı öğrenildi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında kamyon sürücüsü ile kamyonun yapılan belge kontrolü neticesinde, başta araç plakasını kapatarak okunamayacak duruma getirmek suçundan olmak üzere, (5) beş ayrı Trafik Kanun maddesinden sürücüye toplam 1807 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiş ve araç trafikten men edilerek yedi emin otoparka kondu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJandarmaUygulama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17