banner268

Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan,İHH'yı ziyaret etti.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Bakan Khan'ın Ş.Urfa ziyaretinde, İHH Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Ş.Urfa Temsilcisi Behçet Atila ile Pakistan Khubaıb Foundation (Hubeyb VakfıBaşkanı Av. Nedim AHMED Xan eşlik etti.

Bakan Khan, İHH'nın Suriyeli muhacirler için yaptığı çalışmaları yerinde izledi. Bakan ve heyet, daha sonra ise İHH'nın Pakistan'daki partner kuruluşu olan Hubeyb Vakfı'nın destekleriyle hizmete giren Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti. Dikiş Kursu, Elektrik Kursu, Elektronik Ev Aletlerini Tamir Kursu, Cep Telefonu Tamir Kursu, İlk Yardım Eğitimi, Bilgisayar Destekli Tasarım Kursu ve Berberlik Kursunun bulunduğu Mesleki eğitim Merkezinde 113 Suriyelinin meslek öğrendiğini gören bakan çok mutlu olduğunu belirtti.

Muhacirlere yapılan yardımları yerinde inceledi, Suriye’den yeni gelen 100 muhacir aileye de kendi elleri ile battaniye dağıtan bakan İHH yetkililerine muhacirlere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İHH'nın mazlum halklar için yaptığı çalışmalar karşısında son derece mutlu olduğunu belirten Khan, şunları söyledi:

"Burada yaptığım görüşmelerde İHH'nın Pakistan tarafından yapılan yardımları nasıl ulaştırdığını gördüm. Burada bir birlik var. Zaten Müslümanlar bir vücudun parçası gibi, hepimizin birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Suriye çalışmalarında da herkes elinden geleni yapıyor. Pakistan olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Adım adım büyüyeceğiz, damla damla çoğalacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Pakistan'daki ve tüm dünyadaki insanları yardım etmeye davet ediyorum. Pakistan halkının sevgisini Türkiye halkına getirdim. Pakistan ile Türkiye iki kardeştir. Yaşasın Pakistan, yaşasın Türkiye."

İHH İnsani Yardım Vakfı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve aynı zamanda İHH Ş.Urfa Temsilcisisi olan Behçet Atila ise şunları kaydetti; Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan beyi ve beraberindeki heyeti Peygamberler şehri ensar şehri Şanlıurfa’da ağırlamaktan şeref duyduklarını, sahada Pakistan’ın da tıp ki Türkiye gibi dünyadaki mazlumların yanında olduğunu hep müşahhade ediyoruz. Bugün de yine bir kez daha müşahhade etmiş olduk. Bakan beye heyete ve Hubeyb Vakfı’na teşekkür ederiz. Türkiye olarak, İHH olarak, Ş.Urfa olarak muhacirlere ensar olduk olmaya da devam edeceğiz inşallah.

Bakan ve heyet Eyyüp Aleyhisselamın çile çektiği mağarayı ve İbrahim Aleyhisselamın doğduğu mağarayı, ateşe atıldığı Halillurrahmanı ziyaret edip Şanlıurfa’dan ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaIhhPakistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269