banner268

Jandarma'dan Operasyon

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 01-26 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan operasyonlar sonucunda yakalanan; Toplam (23) şahıs hakkında DAEŞ, PKK/PYD ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üye olmak, Yardım ve Yatakçılık etmek, Sempatizanlık ve işbirlikçilik etmek ve Sosyal Paylaşım Sitelerinde Terör Örgütlerinin propagandasını yapmak suçlarından işlem yapılmıştır.

Haklarında işlem yapılan şahıslardan;

a- FETÖ/PDY Terör örgütü üyesi (3) şahıstan; 2’si Adli Makamlar tarafından tutuklanmış, (1) şahıs adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış,

b- DAEŞ Terör örgütü üyesi (3) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş,

c- PKK/PYD/YPG Terör örgütü üyesi (1) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş,

d- PKK/PYD/YPG Terör örgütü propagandası yapan (1) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim

edilmiş olup (1) şahısta Adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Ayrıca; İçişleri Bakanlığınca PKK/KCK Terör Örgütüne yardım yataklık/İşbirlikçilik faaliyetine bulundukları ve sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü propagandası yapan muhtarlara yönelik Suruç, Akçakale, Birecik, Siverek ve Hilvan ilçelerinde yapılan çalışmalar sonucunda toplam (6) Muhtar hakkında işlem yapılmış olup;

a- (2) Muhtar tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş,

b- (1) Muhtar Adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış,

c- (2) Muhtar İçişleri Bakanlığınca görevden alınmış,

d- (1) Muhtarın da görevden alınması için gerekli yazışmalar yapılmıştır.

5. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Terör ile mücadelede ve adaletin yerine getirilmesinde gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269