banner262

Hilvan’da, Taziye Evlerinde Kolonya İkramı Dönemi Başladı

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılarak insan sağlığını tehdit etmeye devam eden Corona Virüsü’ne karşı alınan tedbirler kapsamında, Hilvan İlçesi’nde, Kaymakamlık Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından alınan ortak kararla taziye evlerinde çay ikramı kaldırıp taziye ziyaretine gelen misafirlere girişte kolonya ikram ediliyor.

Hilvan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından alınan ortak kararda ‘Her geçen gün dünyayı tehdidi altına alınan Corona Virüs’e karşı alınan tedbirler artırılmaya çalışıyor. Bu kapsamda, bölgenin örf ve adetleri göz önüne alındığında, özellikle taziye evlerinde başsağlığı dileme amaçlı olarak tokalaşma ve öpüşme çokça meydana geliyor. Bu anlamda virüse karşı önlem amaçlı olarak taziye evlerinde tokalaşma ile insanların birbirine karşı temasının kesilmesini ve taziye evlerinde kurulan çay ocaklarının çalışmasının durdurulmasını, bununla birlikte dezenfekte amaçlı olarak taziye evine gelenlere kolonya ikramının yapılabileceği duyuruldu. Alınan bu tedbirler, hem virüse karşı korunma hem de taziye sahibinin maddi külfet altına girmemesini amaçlamıştır denildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaTaziyeHilvan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17