banner262

Hayvanlar için sahte kulak küpesi üretenlere operasyon

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, küçük ve büyükbaş hayvanlara ait kulak küpelerini yasa dışı yollarla imal ederek haksız kazanç sağlayanlara yönelik çalışma başlattı. Ekiplerce, 'Örgütlü olarak işlenen nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, 14’ü veteriner 17 kişi gözaltına alındı. 

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada;

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülmekte olan örgütlü olarak işlenen Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik soruşturması kapsamında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, yapılan istihbari çalışmalar ve araştırmalar neticesinde;

a. Siverek İlçesi mülki sınırları içerisinde, küçük ve büyükbaş hayvanlara ait “kulak küpelerini”, yasadışı yollardan temin/imal ederek kendilerine haksız kazanç sağlayan toplam (17) şüpheli şahsa yönelik; 13 Mayıs 2020 tarihinde icra edilen operasyonlarda, (14)’ü veteriner olmak üzere (17) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlemlere başlanılmıştır.

b. Bu kapsamda; şüpheli şahısların adreslerinde, alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda; (1.710) adet kullanıma hazır yeni basım kulak küpesi, çok sayıda kullanılmış/sökülmüş kulak küpesi, (10) adet kulak küpesi üretim/basım makinesi ve çok sayıda hayvan pasaportu/sevk belgesi ele geçirilmiştir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, her türlü SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17