banner262

Gönüllü Turizm Elçileri Basına Tanıtıldı

Şanlıurfa Valiliği’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, branş öğretmenleri ve turizm elçisi öğrencilerini temsilen 10 öğrenci katıldı.

Proje hakkında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, gönüllü turizm elçileri projesinin Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV arasında yapıldığını hatırlatarak: “Proje ilk etapta beş öğretmen ile 20 kız, 20 erkek öğrenci olmak üzere toplam 40 öğrenci ile başladı. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında gönüllü turizm elçileri projesi Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri dışındaki diğer 10 ilçesinde de uygulanacak. Özellikle turizm yönünden önemli yere sahip olan Harran ve Halfeti ilçelerinde ağırlıklı uygulanacak. Turistler, yabancı bir ülkede herhangi bir sorunla karşılaştıklarında kendi dillerini bilen gönüllü elçiler sayesinde, sorunlarını kolayca çözebilecek duruma kavuşacaklardır” şeklinde konuştu.

Proje sayesinde aynı zamanda öğrencilerin de yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulacaklarını kaydeden Vali Tuna: “Öğrencilerimiz normalde turist rehberliği yapmayacak. Turistik bölgelerde, üzerlerinde İngilizce ‘size nasıl yardımcı olabilirim’ yazılı tişörtleriyle bulunacak, yardıma ihtiyacı olan turistlere yardımcı olacak, aynı zamanda kendi yabancı dillerini geliştirme fırsatı bulacaklar” dedi.Yabancı dili geliştirmenin bir yolunun da kendi dilini iyi bilmekten geçtiğini hatırlatan Vali Tuna: “Öncelikle kendi dilinizi çok iyi bileceksiniz ki yabancı dilinizi geliştirebilesiniz. Aynı zamanda kendi şehrinizi, kültür ve medeniyetinizi de çok iyi bilmeniz gerekiyor. Harran’ı, Balıklıgöl’ü, Göbeklitepe’yi, Halfeti’yi yabancı dilde anlatabilecek kapasiteye ulaşmanız gerekiyor. Dünyanın her tarafından ziyaretçiler gelip buraları geziyor, anlamaya çalışıyorlar. Bizim de burayı en güzel şekilde onlara anlatmamız gerekiyor. Zengin kültür mirasımızı sahiplendiğimizi, bu kültür ve medeniyet üzerine ne katkıda bulunduğumuzu iyi anlamamız ve anlatabilmemiz gerekiyor. Biz hep insanlığın huzur ve güven için çalışmışız, bugün de onu yapmaya çalışıyoruz. Onun için sahip olduğumuz bu kültür mirasına sahip çıkmamız çok önemlidir” dedi.

Tanıtım toplantısından sonra gönüllü turizm elçisi öğrencilerle İngilizce ve Arapça sohbet eden Vali Tuna, öğrencilerin kendilerini hızla geliştirmeleri, öğrenmeye meraklı olmalarını tavsiyelerinde bulunarak başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaTurizm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17