banner262

Genç Piyanist Konser Şöleni ile Almanya’ya Uğurlandı

“Cumhuriyetin Temeli Kültürdür” başlıklı konserde, Evren Şen (Kontrabas-Piyano), Serkan Aydoğan (Viyolonsel), İbrahim Özkan (Perküsyon) Turgay Pişkin (Klarinet-Mey-Balaban), Nehir Ulutan (Keman- Saksafon), Güçlü Özpolat (Vokal) gibi sanatçılar çok sayıda eser seslendirdiler.

Topluluğun kurucusu Oğuzhan Akova’nın da ağız armonikası ile özgün eserler seslendirdiği konser izleyenlerinden büyük beğeni topladı. Kendisine ait bestelerden küçük bir dinleti de sunan Akova yaptığı konuşmada, topluluk hakkında bilgi verdi ve amaçlarının barışın ve sevginin evrensel hizmetkarı olan müziğin farklı renklerini geniş kitlelere buluşturmak olduğunu belirtti.

Sanatseverlerden ve özellikle de yetkili kişilerden destek ustiyor

Kardeşi Nehir Ulutan’ın keman ve saksafonu ile eşlik ettiği parçaların yanı sıra Sergey Rahmaninov’dan solo eserler de icra eden Piyanist Nihan Ulutan ile, konser sonrası yaptığımız görüşmede; “Bu akşam bir müzisyene verilebilecek en güzel hediyelerden birisini aldım. Başta Sayın Akova olmak üzere, geceyi renklendiren tüm müzisyen dostlarıma ve katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Hepsi yetenekli ve kariyer sahibi bu insanlar beni onurlandırıp, yüreklendirdiler. Aynı zamanda kardeşim Nehir ile beraber çaldığımız ilk konser olarak da ayrı bir anlam kazandı. Kendisi yetişmekte olan bir keman sanatçısı ve aynı zamanda gitar ve saksafon gibi çok farklı sazları da çalabiliyor. Bu genç yetenekler pandemi nedeniyle kendilerini ifade edecek konser olanağını maalesef hiç bulamadılar. Tüm sanatseverlerden ve özellikle de yetkili kişilerden bu açığı kapatmak için bir an önce harekete geçmelerini istiyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaPiyanist
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17