banner268

Erin,Suruç Çadır kent'i Ziyaret Etti.

Akşam saatlerinde geldiği tesislerde tesis yönetiminden verilen hizmetlere ilişkin bilgi alan Vali Erin daha sonra çadırları ziyaret ederek Suriyelilerle sohbet etti. Suriyeli misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Erin; sıkıntılarını kendisine ileten Suriyelilerle Kürtçe sohbet etti.

Tesislerde bulunan mahalle muhtarlarıyla da görüşen Vali Erin; Suriye’de yaşanan dramın bir an önce sona ermesi ve tüm İslam âlemine yeniden huzurun hâkim olması dileklerinde bulundu. Toplantının sonunda yaklaşan Kurban Bayramına ilişkin bir açıklama da yapan Vali Erin: “Kurban Bayramının Şanlıurfalı kardeşlerime, burada misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize, tüm memleketimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da bayramın huzur içerisinde geçmesi için Emniyet ve Jandarma birimlerinin 24 saat esasına göre her türlü tedbiri aldığını hatırlatan Vali Erin: “Bu vesileyle bu görevi mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakârlık içerisinde yerine getiren Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımızın fedakâr personeline de şükranlarımı iletmek istiyorum ve bayramlarını tebrik ediyorum. Huzur ve neşe içerisinde kutlamamız gereken bayramlarda yollarda hiç istemediğimiz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyorum. Gidecekleri yere, yakınlarına, akrabalarına selamet içerisinde ulaşsınlar ve bayramları bir kâbusa dönüştürmesinler. O yüzden İçişleri Bakanlığımızın başlattığı bir kampanya var. Her bayramda karşılaştığımız manzaradan farklı bir şekilde kazaların en az olduğu, ölümün nerdeyse sıfırlandığı ve yaralı vatandaşlarımızın olmadığı bir bayram olsun arzu ediyoruz. Bu yüzden de ‘Frene Değil, Kurala Güven’ sloganını bütün sürücülere ve vatandaşlarımıza iletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir buçuk aydır Şanlıurfalılara hizmet etmek için gayret sarf ettiğini sözlerine ekleyerek açıklamasına devam eden Vali Erin: “Bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte şehir merkezi ve ilçelerimizde, misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin barındığı çadır kentlere ziyaretler gerçekleştirmek suretiyle hem sorunları öğrenmeye hem de çözebileceklerimizi hızlı bir şekilde çözmenin gayreti içerisindeyiz. Bizler de arkadaşlarımızla beraber yirmi dört saat esasına göre çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa’nın daha iyiyi, daha güzeli hak ettiğinin idrakindeyiz ve o şuurla hareket ediyoruz. Bugün de bu saatte Suruç Konaklama Tesisinde Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. 2012’den bu tarafa 500 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizi misafir ettik, onlara ev sahipliği yaptık. Bu alicenaplığı gösteren Şanlıurfalı hemşehrilerime bu bayram vesilesiyle teşekkürü hak ettiklerini ifade etmek gerekiyor. Birçok Avrupa devletinin 100 kişiyle ifade edilebilecek zor durumdaki Suriyeli kardeşimizi alırken bile zorlandığı bir ortamda, Şanlıurfalıların bu sayıdaki kardeşlerini bağırlarına basmış olmaları ve yıllardır her türlü yardımı esirgememiş olmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etmek gerekiyor. Burada bulunan Suriyeli kardeşlerimizin de Şanlıurfalı hemşehrilerime minnet ve şükran duygularına aracılık etmekten de büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” cümlelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda bayramın İslam coğrafyasına huzur getirmesini dileyen Vali Erin: “Kurban bayramının sadece Suriyeli kardeşlerimize değil, son birkaç gündür Arakan’da insanlıktan nasibini almamış bir anlayışın oradaki Müslümanlara yönelik eziyetini ve vahşi uygulamalarını görüyoruz. Birleşmiş Milletler ve egemen güçlerin bu olaya müdahil olmaları tabi ki bizim arzumuzdur. Bu kardeşlerimizin maruz kaldığı sıkıntılardan, baskıdan ve zulümden kurtulmaları en büyük temennimizdir. Bayramın yeryüzündeki bütün mazlum insanların kurtuluşuna, barışa ve huzura çıkmalarına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Yine Cenab-ı Allah’tan devletimizi, milletimizi korumasını, muhafaza etmesini, birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirmesini ve her türlü fitneye, fesada yer vermeyecek bir anlayışın bütün milletimizin arasında yaygınlaşmasını ve kardeşliğimizin güçlenmesine bu bayramın vesile olmasını niyaz ediyorum. Bütün Şanlıurfalı hemşehrilerime saygılarımı, hürmetlerimi ve muhabbetlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde programını sonlandıran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e; İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ve tesis yöneticileri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269