banner262

Erin, Bozova ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantı öncesi muhtarlarla yemekte bir araya gelen Vali Erin, daha sonra Bozova Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle buluştu.

En önemli işlerinin, Şanlıurfa’nın eğitim başarısını Türkiye ortalamalarının üzerine çıkarmak olduğunu belirten Vali Erin, üniversite sınavlarına giren gençlerin yüzde 23-24’ünün üniversiteye yerleşmesinin kabul edilemez bir oran olduğunu kaydederek, “Bu rakamı çok yukarılara çıkarmak zorundayız. Daha çok gencimizi daha iyi üniversitelere yerleştirebilmek, üniversiteye yerleşebilen gençlerimizin sayısını artırabilmek için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bu işin odağında siz varsınız. Altı aylık süreyi iyi değerlendirin, sınavlara hazırlıkta ne gerekiyorsa sizlere vereceğiz. Ama siz azimli bir şekilde çalışmazsanız bu iş olmaz. Bu imkânları iyi değerlendirin, disiplinli bir çalışma takvimi ile hem sizin hem de bizim mutlu olacağımız bir sonuç çıksın inşallah” diye konuştu.

Bozova Kültür ve Eğitim Merkezinde oluşturulan üniversiteye hazırlık sınıflarını gezerek, öğrencileri sınavlarda başarılı olmaları için motive eden Vali Erin, buradaki temaslarının ardından Bozova merkez ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıya geçti. Bozova Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer kurum kuruluşların ilçede yaptığı hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda söz alan muhtarlar, mahalleleriyle ilgili şikâyet ve taleplerini de iletme fırsatı buldular.

Muhtarlar toplantısında konuşan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa’nın her tarafına teker teker dokunmaya çaba sarf ettiklerini belirterek, Bozova’nın özel bir yeri ve önemi olduğunu kaydederek, “Bizim büyük düşünmemiz lazım. Bozova’da turizm noktasında büyük bir potansiyelimiz var. Bunu ayağa kaldırmamız lazım. Özellikle gençlik merkezlerini, gençlik kamplarını düşünmemizin bir nedeni de bu. Türkiye’nin her tarafından gençleri buraya getirerek, Bozova’yı Türkiye’ye tanıtmak istedik. Bu bizim için çok önemli” diye konuştu. Bozova muhtarlarının, organize sanayi olmasa da en azından bir küçük sanayi istemeleri gerektiğini kaydeden Cevheri, “Ama istenmedi diye bunu yapmayacak değiliz. Bunu yapmak bizim görevimiz” dedi.

Muhtarlar toplantısından sonra Bozova Ziraat Odasını ziyaret eden Vali Erin, oda başkanı Suphi Aksoy ile istişarelerde bulundu. Akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kesmetaş köyünde Muhtar Ahmet Arslan’ın evine konuk olan Vali Erin, burada da çevre köy muhtarları ile bir araya geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17