banner262

Ekinci,Ramazan ayı sıkıntılara ortak olmaktır

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu ve Belediyeler işbirliği ile Suriye’li mültecilere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım tırlarına Eyyübiye Belediyesinden de destek geldi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriye'deki mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak üzere Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan 2 tırı dualarla uğurladı. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren İnsani Yardım Platformu ve bazı Sivil toplum Kuruluşları tarafından başlatılan yardım kampanyasına, Eyyübiye Belediyesi de 2 tır ihtiyaç malzemesi ile katkıda bulundu. İhtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırlarının uğurlama törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yardım tırlarının uğurlama töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Kimileri yoksulluk ile imtihan edilirken kimileri de bu yoksullara yardım edip etmeyeceği ile imtihan ediliyor. “dedi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi;” Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Protokolümüzün çok değerli katılımcıları ve Sivil Toplum kuruluşlarının çok değerli başkanları, hayırlı bir iş için buradayız. Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan ayı paylaşmaktır ve Ramazan ayı sıkıntılara ortak olmaktır. Müslüman olarak tabi ki yapmamız gerekenler vardır. Gönül isterdi ki her insan doğduğu coğrafyada mutlu ve tok bir şekilde yaşasın ama dünya imtihan dünyasıdır. Kimileri yoksulluk ile imtihan edilirken kimileri de bu yoksullara yardım edip etmeyeceği ile imtihan ediliyor. Bu kapsamda da Ülke olarak biz sürekli mağdur, mazlumların yanında olmaya çalışan bir Ülkeyiz, bir Milletiz. Yine" komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir " dinin mensupları olarak ta hali ile bizim bu konulara duyarsız kalmamız mümkün değildir. Dolayısı ile Şanlıurfa Valiliğimizin ve sayın Valimizin organizesi ile böyle bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya biz de Eyyübiye Belediyesi olarak 2 Tır un yardımında bulunuyoruz. Daha öncede bu tarz yardımlarda bulunmaya çalıştık ve inşallah hızlı bir şekilde onlara ulaşır. Diğer bir hususta veren el alan elden üstündür diye bir anlayış var. Gönül isterdi ki birileri almak mecburiyetinde olmasın, ama maalesef vardır böyle şeyler. Ülke olarak ta sürekli veren el olmakta ayrı bir şükür gerektiriyor bunun içinde şükürler olsun rabbimize ve burada bu organizasyonda bu yardımda emeği geçen, destek veren herkese bende bir Müslüman olarak, bir insan olarak şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEyyubiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17