banner262

Ekinci;"Bu Gençler Bizim, Onlara Sahip Çıkalım"

 ‘Bu Gençler Bizim, Onlara Sahip Çıkalım’ temalı seminer, Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu seminer, kuran-ı kerim tilaveti başladı. Gençliğe yatırımın getirilerini konu alan sinevizyon gösterisi ve Eyyübiye Belediyesi bünyesinde hizmet veren YEDAM (Yeşilay Destek Merkezi) çalışanları tarafından madde bağımlılığıyla ilgili yapılan çalışmaları konu alan sunumun ardından söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak gençliğe yönelik çalışmaları anlattı. Seminerde katılımcılara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, madde bağımlılığı konusunda artık harekete geçilmesi gerektiğini de belirtti.

Seminerde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “ Bizlerin en azından haftanın bir gününü madde bağımlısı olan insanlarla birlikte geçirme anlamında vakit ayırması gerekiyor.  Yaşayalım, görelim. Artık konuşmak yerine gerekli çalışmaları yapalım. Belediye olarak 20 adet spor salonunu faaliyete geçirerek gençliğe yatırım yapıyoruz. Salonlarımıza gelen çocuklarımız sportif faaliyetlerinden önce cemaat halinde namaz kılmaya başladılar. Şu an 6000 olan sayımızı 16000, 26000 hatta 126000 yapmalıyız. Bunun için imkânlarımız mevcut. Suça bulaşan insanlar için harcanan parayı buralara kanalize edersek bu sayımızı gün geçtikçe artırmış oluruz. Fiziki yapılar yapabilirsiniz, ama siz gençliğe yatırım yapmazsanız, gençliğe eğilmezseniz bu yaptığınız fiziki yapıları gençlik tarumar eder. Dolayısıyla yapılan çalışmaların üstüne koyarak, artık harekete geçirecek faaliyetlerde bulunarak bunun önüne geçebiliriz. Belediye olarak Türkiye’de 3. Cüsü belediyemiz tarafından açılan YEDAM merkezimiz var. Buralarda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ama gençliğin oralara gelmemesi için bizlerin çeşitli çalışmalar yapması gerekiyor. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17