banner262

Deveci, Ziraat Bankası Çiftçi Borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Şanlıurfa'nın etkili olan dolu yağışı çiftçiyi vurdu.Yağan şiddetli dolu sonrasında tarlalar beyaza bürünürken, tarım alanları ve çiftçilerin mahsulleri de zarar gördü.Zararın görüldüğü ilçelerden biri de Bozova oldu. İlçeye bağlı Çatak, Ördek, Kesmetaş, Bulancak, Seyitören, Eshabe, Küçük Tülmen, Yalıntaş, Karpuzlu, Biris, Pirhalil, Cıbır, Govend, Kevik köylerinde zararın büyük olduğu öğrenildi. Özellikle Antep fıstığı tarımının yapıldığı köylerde milyonluk zararlar ortaya çıktığı kaydedilirken, çiftçinin de 3-4 yıl verim alamayacağı aktarıldı.

Yağış sonrası gördükleri zararın karşılanması için de tüm çiftçilerin gözü yetkililere çevrildi. Yetkili isimlerden henüz resmi bir açıklama gelmezken, AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci yaptığı açıklama ile çiftçinin yanında olduklarını belirtti.

Zararın büyük olduğu mahallelerin doğal afet kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden İlçe Başkanı Deveci, Ziraat Bankası Çiftçi Borçlarının da faizsiz ertelenmesi konusunda çağrıda bulundu.

"İlçemiz Bozova'nın birçok mahallesinde bugün yağan dolu maalesef çiftçilerimiz açısından tam bir felaketle sonuçlandı. Yaklaşık 15 köyümüzde medyana gelen yağış, özellikle Antep fıstığı tarımının yapıldığı köylerimize görüldü. Buradaki maddi kaybın milyonlarca lirayla ifade edilebileceğine şahit olduk. Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Antep fıstığı, kendim de çiftçi olma hasebiyle iyi bilirim. Antep fıstığı doluya maruz kaldığı zaman, sadece o yılın ürününü kaybetmiyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki yılın da ürünün kaybediyoruz. Doluya maruz kalan ağaç, 3-4 yıl içerisinde kendini toparlayabilmekte. Çiftçimiz, o bahçeden 3-4 yıl boyunca verim alamamaktadır. Çiftçilerimize sabır diliyorum.

Çiftçi ve muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde, çiftçi ve muhtarlarımız özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Tarım Bakanımızdan istirhamları oldu. Bu mahallelerimizin doğal afet kapsamına alınması, doğal afet kapsamına alınması için de bir an önce gerekli girişim ve tespitlerin yapılması. Yapılan tespitler neticesinde ise zararın tümünün karşılanması zor olabilir, o yüzden bir nebze de olsa devlet tarafından karşılanması ve Ziraat Bankası Çiftçi borçlarının da faizsiz ertelenmesi konusunda talepleri oldu.

Ben çiftçi kardeşlerime şunu ifade etmeliyim ki, devletimiz büyüktür, devletimiz üstüne düşeni yapacaktır. İnşallah devlet olarak, çiftçimizin kaybını bir nebze de olsa gidermek mümkün olacaktır. Ben tekrar, bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın diyorum."

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBozova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat elmas 4 yıl önce

Sayın başkan Hisarlar köyünüze unutmayın lutfen

banner17