banner268

Çiftçi, "Toplu taşımada çok önemli bir hizmeti halkımıza sunuyoruz"

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi ulaşım master planında yer alan trambüs projesinin 1. etap çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tarihi Hanlar bölgesi, Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında yer alan 1. etap çalışmaları kapsamında başlatılan durakların inşaat çalışmaları sürüyor.

ULAŞIMDA TASARRUF SAĞLANACAK

Ulaşımda yüzde 70 tasarruf sağlayan, Aküleme sistemiyle çalışan trambüs, gürültü kirliliği neden olmuyor. Tramvay sistemine göre yapılacak olan projede tek fark yerlere ray döşenmeden sistem uygulanacak. Konforlu ve modern taşımacılıkta çevreci, tarihi dokuya zarar vermeyen trambüsle 270 kişi aynı anda bir araçla taşınacak.

PROJE 4 ETAPTAN OLUŞUYOR

4 Etap olan projenin ilk etabı 7 bin 736 metre uzunluğundaki toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arası olacak. 2'nci Etabı toplu taşıma merkezinden Karaköprü'ye, 3'ncü Etabı toplu taşıma merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine ve 4'ncü Etabı ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü arasında Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs ile ulaşım ağı sağlanacak.

TRAMBÜS PROJESİNDE GÜVENLİK ÖN PLANDA

25 metre uzunluğundaki trambüs araçları, Hat ve Depo binası 52 kamera ile izlenecek, havai hat güvenliği için hat kısa devreleri ve hat, trafo besleme gerilimleri scada ile sensörler yardımcılığı ile anlık olarak izleme merkezinden kontrol edile biliyor. Sisteme Anında bilgisayar vasıtası ile müdahale mümkün olacaktır. Güzergahtaki araçların doluluk, hattaki konumu ve duraklardaki vatandaş sayısı anlık takip edilerek operatiflik kapasitesi arttırılacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HALKIMIZA SUNUYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs 1. etap durak çalışmalarını denetledi. Atatürk Bulvarı 11 Nisan Şehir parkı civarında yer alan durak çalışmalarını denetleyen Başkan Çiftçi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa'da modern ve konforlu toplu taşıma sistemi ile halka hizmet vereceklerini ifade Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'da ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Daha öncede tanıtımını yaptığımız trambüs projesinde yer alan durak ve turnike inşaat çalışmaları devam ediyor. Enerji nakil hatları ve ışıklandırma sistemi çalışması yapılacak. 4 etaptan oluşan ve 1. etapta yer alan 7 kilometrelik trambüs projesi tarihi bölge olan Balıklıgöl, Divanyolu Caddesi, Haleplibahçe Caddesi arasında yer alacak. Toplu taşımada çok önemli bir hizmeti halkımıza sunuyoruz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269