banner262

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTÇİLERE İPEKBÖCEKÇİLİĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KONULU EĞİTİM SEMİNERİ

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın kırsal kalkınmaya yönelik yaptığı faaliyetler çerçevesinde, tarımın başkenti Şanlıurfa’da İpekböcekçiliğinin yaygınlaştırılması, tarımda yan bir kol oluşturulması amacıyla İpekböcekçiliği yapmak isteyen çiftçilere ‘İpekböcekçiliği Yetiştiriciliği’ konulu eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi, TAR-DER Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği, Şanlıurfa Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve S.S. Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme kooperatifi ortaklığında “Tarımsal Kalkınma Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ilk eğitim olan İpekböceği Yetiştiriciliği Eğitimine, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Fadıl Topdağ, Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Tülay Kutluhan, Gap Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Zeyni Aktaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, GAP TEAM Müdürü İ.Halil Hatipoğlu ve çiftçiler katıldı.

Haliliye ilçesine bağlı Göktepe Mahallesinden geldiğini belirten kadın çiftçi, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından eğitimimizi aldık ve Büyükşehir Belediyemizin sayesinde kadınlarımız kalkındı, bir yere gelme çabasına geldik. Bizlere bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen seminere katılan çiftçilere sertifika verildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17