banner262

Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde örnek bir sosyal belediyecilik sergiledi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın da özverili çalışmalarıyla yerel düzeyde sağlık ve eğitim olanaklarının geliştirilmesine katkıda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Göç İşleri Şube Müdürlüğü, Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü ve Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları neticesinde binlerce vatandaşın hayatına dokundu.

2019 – 2020 yılları arasında Göçmen Bilgilendirme ve Koordinasyon Merkezi bünyesinde verilen Eğitim, Hukuki, Psiko-sosyal, Sağlık, Mesleki Eğitim ve İstihdam, Tercümanlık ve Sosyal Hizmet danışmanlık hizmetleri ile toplamda 22.276 göçmenin bu hizmetlerden yararlanması sağlandı. Ayrıca göçmenlere yönelik Türkçe dil kursu ve gezi programları da düzenlenerek sosyal yaşama daha kolay uyum sağlamalarının önü açıldı. Bunun yanında göçmenler için hayata geçirilen projelere çeşitli hibeler alınarak yaşam standartları her geçen gün iyileştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların bu salgından dolayı ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ramazan Ayı ve Covid-19 Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere 100 bin adet gıda ve 16.000 adet hijyen kolisi dağıtımı yaparak vatandaşın yardımına koştu.

Her ay düzenli olarak Çölyak ve Fenilketonüri hastalarına 5kg’lık paketler halinde “Glutensiz Un” dağıtımı yapan ekipler 2019-2020 yıllarında Çölyak ve Fenilketonüri hastalarına toplamda 94.485 Kg un yardımı yaptı. Ayrıca giyim ihtiyacı olan vatandaşın 2019 – 2020 arasında 4.167 parça giyim ve 375 çift ayakkabı ihtiyacı karşılandı.

‘Güzel Evim’ projesi kapsamında 2019 - 2020 yıllarında ihtiyaç sahibi olan 73 ailenin evlerinin tamirat ve tadilat işini yapan Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıcak Yuvam’ projesi ile de ihtiyaç sahibi vatandaşların kış aylarında üşümemesi için 350 adet soba dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü olarak Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olan Engelliler Koordinasyon Merkezinde kurslarımıza gelen, bakıma muhtaç ve diyalize bağlı hayat sürdüren engelli vatandaşlarımıza haftanın 6 günü servis hizmeti verilmekte. Ayrıca, 19 farklı branşta kurslarda 387 engelli vatandaş yararlanabilmektedir.

YADES (Yaşlı Destek Programı) kapsamında Evde Bakım, Sağlık, Temizlik, Ev Ziyareti ve Anket çalışmasından toplamda 12.560 kişi faydalanırken 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi 170 vatandaşın evinin bakım onarımı da yine ekipler tarafından gerçekleştirildi.

COVİD-19 Pandemi sürecinde 65 yaş üstü 10.500 vatandaşımız aranarak ihtiyaçları karşılanırken, 1.820 öğün yemek ikramı yapıldı. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza,186 Medikal ürün, 312 kişiye Giyecek 485 kişiye Kişisel Bakım Seti, 520 kişiye Temizlik Seti ve 201 kişiye Beyaz eşya yardımı yapılarak ihtiyaçları önemli ölçüde karşılanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet akgül 3 yıl önce

BENİM OĞLUM KRONİK ŞEKER HASTALIK 2 YILDIR OKULA GÖNDREMEDİM UZAKTAN EĞİTİME EVET AMA BAŞKAN BİR TABLET

banner17