banner268

Bediüzzaman Mevlidi'ne 10 Bin Kişi Katıldı.

Bediüzzaman Said Nursi’nin 1960 yılının Ramazan ayının 25. gecesi vefatından sonra geleneksel hale gelen Bediüzzaman Mevlidi yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 57. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan mevlid-i şerife Türkiye'nin bir çok ilinden 10 binden fazla kişi katıldı.

Şanlıurfalı Risale-i Nur Gönüllüleri tarafından organize edilen mevlid öncesi misafirler evlerde, dersanelerde ve belediyenin organize ettiği yerlerde iftarlarını açtı.

Teravih namazında Dergah camii adeta doldu taştı. Cami avlusunda bile neredeyse yer kalmadı.

Mevlide katılanlar, ziyarete açılan Peygamber Efendimizin (asm) Sakal-ı Şerifini de ziyaret etti. Yine Bediüzzaman’ın ilk defnedildiği makamı ziyaret edenler Fatihalar okudu. Mevlid yapılan dua sonrası sona erdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bugün Kadir gecesinin arifesindeyiz. Çok önemli bir şahsiyet için mevlidi şerif okunuyor. Bilim, ilim ve irfanıyla yol gösterici, Risale-i Nur ile bir nevi dünyaya İslamiyete, Müslümanlara ışık tutmuş olan ve hayatı boyunca mücadele ile sırf hakkı icra etmenin yolunda hareket eden bir zatın mevlidine Türkiye’nin dört bir yanında akın akın gelen insanlar var. Bu kutsal belde, peygamberler şehri Şanlıurfa’da misafirleri ağırlamanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Her Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce terip edilen Mevlid, özellikle Nur talebelerinin biraraya gelerek görüşmelerine de vesile oluyor. Mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBediüzaman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269