banner262

Başkan Yalçınkaya, Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi 9 aylık Suriyeli bebeğin ölüm yıldönümünde ailesini ziyaret etti.

Suriye’nin kuzeyini terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarmak amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nda Suriye topraklarından terör örgütü tarafından atılan roket sonucu Akçakale ilçesinde yaşayan Suriyeli Muhammed OmarSaar annesinin kollarında şehit düştü. Acı olayın ardından 1 yıl geçti. Başkan Yalçınkaya da şehit bebeğin ölüm yldönümü dolayısıyla şehidin ailesine ziyarette bulundu. Aileye destek de bulunan Başkan Yalçınkaya, yenidoğan ve ailenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun adını koydukları “Bilal” bebeğe de hediyeler verdi. 

Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Yalçınkaya acıyı ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek “Geçen yıl Barış Pınarı Harekatı bugünlerde yapıldı ve sınır bölgesi Akçakale ateşler içindeydi. Buraya 250 tane havan mermisi düştü. Bir tanesi de maalesef bu eve düştü. Muhammed Hani ailesi 9 aylık çocuklarını burada şehit verdiler. Bize nasip oldu o şehidin cenazesini taşımak ve defnetmek. Allah rahmet etsin. Bugün Allah’a şükür tekrar bir erkek evlatları oldu. Adını da Bilal koydular. İsmi ile yaşasın inşallah. Allah hayırlı etsin. Sevinci ve acıyı bir arada yaşıyoruz.Bir taraftan kaybedilen evlat bir taraftan Cenab-ı Hakk tarafından yerine konulan evlat. İnşallah dünya durdukça bu vatanda ezanlar dinmez, bayrak yere düşmez ve bizde her zaman bu vatanın müdafacısı olduk. Bu kardeşlerimizin zor gününde, o gün şehit cenazesinde de çocuğu ben aldım götürdüm. Bugün de doğumda geldik hem anneyi hem aileyi tebrik ettik. Çocuk inşallah ismi ile mübarek olsun.” dedi. 

Bir daha böyle acı günlerin yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu: 

“Bu acı günleri de inşallah bir daha görmeyiz. Çünkü bütün bölge, bütün insanlar, bütün şehir çok acı günler geçirdi. Top ve havan mermileri altında burada azmimizi ve direnişimizi kırmadan sonuna kadar mücadelemizi yaptık ve bugünlere eriştik. İnşallah bir daha o günleri görmeyiz. Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Savunma Bakanı Hulusi Akar beyefendiye, Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarımıza teşekkür ediyor ve bu harekatta şehit düşen büyün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Batının bu Haçlı Seferi karşısında tüm Müslümanlar dimdik ayakta ve sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Bunları tarihte olduğu gibi inşallah Selahattin Eyyubi’nin azmi ile bu coğrafyadan silip süpüreceğiz. Bu coğrafya Müslümanlarındır ve Müslümanların da olmaya devam edecek.” 

Şehidin babası Mehmet Hani Şahar da Başkan Yalçınkaya’ya her zaman yanlarında olduğu için teşekkür ederek “Biz Akçakale Belediye Başkanına teşekkür ederiz.Bundan tam bir yıl önce oğlumuz şehit oldu. O dönemde sayın belediye başkanı bizleri yalnız bırakmadı.Hep yanımızda durdu, bizlere yardımcı oldu.Bugün bizleri ziyaret etti.Bizde başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyib Erdoğan, Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin’e teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17