banner262

BAŞKAN BEYAZGÜL,"ŞANLIURFA İÇİN MUHTARLARIMIZLA BERABER ÇALIŞIYORUZ"

19 Ekim Muhtarlar Günü Şanlıurfa’da çeşitli aktivitelerle kutlanmaya devam ediliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçe muhtarlarına yönelik muhtarlar buluşması düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Cumhuriyet tesislerinde düzenlene programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanısıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat, AK Parti İlçe Başkanları, Parti yöneticileri, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ie çok sayıda muhtar katıldı.

Şanlıurfa’da görev yapan muhtarların büyük bir özveri ile halkın dertlerini kendi dertleri gibi görüp dert babası olduklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Biz berabersiz, yöneticiler ve muhtarlar beraberiz. Urfa’nın problemleri etrafında toplanan, Urfa’nın derdiyle dertlenen büyük bir aileyiz. Ben şuna şahit oldum. Muhtarlarımızın hiçbir zaman kendi dertlerini, kendi problemlerini problem etmediklerini, mahallenin problemlerini problem ettiklerine şahit oldum. Mahallenin sorunlarını kendilerine dert edindiklerini gördüm. Yine muhtarlarımız bir mahallede sıkıntı varsa en önce koşan kişiler olduklarını gördüm. Temas halinde bulunduğumuz, ziyaret ettiğimiz evlerde sorduğumuzda ben derdimi muhtarıma anlattım dediklerini gördüm. Bu muhtarlarımız birer kanaat önderi birer dert babası aynı zamanda ve bizim motivasyon kaynağımız. Oturup konuştuğumuz zaman bir çok projemizin temelinde muhtarlar olmuştur. Muhtarı dinlediğimiz zaman da o proje kolay çözülüyor. Eğer o işin arkasında muhtar varsa o proje çok rahat çözülüyor, bu güne kadar çok zor işlerimiz sizlerin desteği ile kolay oldu hepinize bu nedenle çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

Şanlıurfa halkına hzimet yolunda araç filosunu her geçen gün daha da güçlendirdiklerini belirten Başkan Beyazgül, ‘’Bizim aldığımız asfalt paleti sayesinde, araç ve gereçlerimiz sayesinde anında müdahale ettik. Çok fazla miktarda araç aldık. Çok fazla miktarda kırk ayak aldık, silindir aldık, kepçe aldık, asfalt aldık neden birlikte Urfa’da başaralım diye konuştu.

ŞANLIURFA İÇİN MUHTARLARIMIZLA BERABER ÇALIŞIYORUZ

Muhtarlık tarihinin çok geçmişe dayandığını belirten Başkan Beyazgül, muhtarlarla irtibatlı bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi.

‘’19 Ekim günü Cumhurbaşkamınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan muhatrlar günü olarak ilan ettiği bir gün, muhtarlarımıza dikkatin daha da fazla çekildiği bir gün ve bence biraz da sorumlulukların arttığı bir gün, çünkü onlar merekeze oturtuldu. O nedenle bizde aynı hassasiyet içerisindeyiz. Ve o nedenle

Sabahın 08.00’inde başlıyoruz, projelerimiz üretelim, halkımıza daha çabuk ulaşalım kaygısı içerisndeyiz. Muhtarlık müessesesi halkla devlet arasında köprü deniliyor, çok doğru muhtarlarımız bunu ifade ettiler. Bir yüzü halka dönük, bir yüzü devlete dönük. Her iki tarafa yüzü dönük

demokrasinin ilk basamaklarının olduğu yerlerdir. Muhtarlık bizim tarihimizde de geçmişi çok eskiye dayanır. 1829 yıllarına dayanan bir geçmişi var muhtarlarımızın. O günden bu güne muhtarlarımız halk içinde saygı duyulan, seçkin insanlar. Bana göre muhtarlarımız aynı zamanda kanaat önderleridir. İyiki varsınız, iyiki birlikteyiz, iyiki Şanlıurfa için beraber çalışıyoruz’’

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ise ‘’19 Ekim Muhtarlar gününüzü tebrik ediyorum. Siz kıymetli muhtarlarımıza da daha nice muhtarlar günü kutlamamızı nasip etmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum’’ dedi.

Muhtarların demokratik sistemde en güçlü halka olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ise ‘’Büyük bir coğrafya da devlet ve millet arasında demokratik sistemin en küçük ama en güçlü halkasını temsil ediyorsunuz. Bunu canı gönülden yaptığınızı her seferinde müşahade ediyorum. Bir emek içersinde olduğunuzu görüyorum. Sizi tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

2023 hedeflerine muhtarların destekleriyle yol alacaklarını anlatan AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat’ta şunları söyledi.

‘’19 Ekim Muhtarlar gününzü tebrik ederken, yerel yönetimlerin temel taşı, devlet millet arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız ile yeni ve daha güçlü bir Türkiye yolunda muhtarımızın özverili samimi katkılarıyla biz siyasiler olarak da sizlerle birlikte sahada var olarak elimizden gelen tüm desteği sunarak bu AK kadrolarla sizlere hizmet etme yolunda yeni dönemde 2023’e giderken sizlerin destekleriyle yol alacağız.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise muhtarların gününü kutladıklarını belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarlar gününe katılan muhtarlar ise programda emeği geçen Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etiiler.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından günün anısına muhtarlara plaket verildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17