banner262

Başkan Beyazgül:”Şanlıurfa, Ahilik Geleneğini yaşatan bir şehirdir”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 13 - 19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla tarihi hanlar bölgesi esnaflarıyla birlikte esnaf duasına katıldı.

Türkiye’de 13 - 19 Eylül Ahilik Haftası olarak kutlanıyor. Şanlıurfa da Ahilik kültürünün asırlardır yaşatıldığı nadir şehirlerden biri konumunda bulunuyor.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa’nın tarihi hanlar bölgesindeki esnaflar, bir araya gelerek dükkânlarını dualarla açıyor. Kazançlarının bereketli olmasını dileyen hanlar bölgesi esnafı, borçlarını kolay ödeyebilmeleri için de temennide bulunuyor.

Her fırsatta esnaf ve vatandaşlarla bir arada olan talep ve önerilerini sahada birinci ağızdan dinleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Fırıncılar Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Terziler Odası Başkanı Yasin Küçük, Kahveciler Odası Başkanı Murat Tuzlu, Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, Kasaplar Odası Başkanı Mahmut Kemal Şimşit, Eskiciler Odası Başkanı Mehmet Ali Karadağ ve Kunduracılar Kooperatif Başkanı Aziz İşçi ile birlikte esnaf duasına katıldı.

Başkan Beyazgül:”Şanlıurfa, Ahilik Geleneğini yaşatan bir şehirdir”

Yapılan duanın ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’da Ahilik Geleneğinin yaşatıldığını belirterek çarşı esnafının birlikteliğinin memlekete de olumlu yansıdığını söyledi.

Başkan Beyazgül:” Esnafımızın dükkânlarında ahilik nasihati bulunuyor. Bu nasihat aslında sadece esnafa değil bütün insanlığa yapılmış bir nasihattir. Bugün burada esnaflarımızla birlikte duamızı yaptık esnaflarımıza hayırlı bol kazançlar diliyorum. Ahilik Geleneğini devam ettirmelerini kardeşlik bağlarını güçlendirmelerini, bir ve beraber olmalarını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ise konuşmasında “13 - 19 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle çarşı esnafımızla bir aradayız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız da esnafımızla birlikte bizlerin her zaman yanında oldu. Esnaf ve Sanatkârlarımıza Ahilik Haftyasının hayırlı uğurlu olmasını diliyor kendilerine bol kazançlar diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17