banner262

Başkan Beyazgül "Rahmetle ve saygıyla anıyoruz"

Şanlıurfa’nın unutulmaz gazelhanlarından ‘Kazancı Bedih’ olarak bilinen Bedih Yoluk vefatının 17. Yıldönümü dolayısıyla Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Şanlıurfa müziğinin mihenk taşlarından davudi sesli sanatçı Bedih Yoluk, 2004 yılında Şanlıurfa’daki evinde uyudukları esnada sobadan sızan gazdan zehirlenerek eşi ile birlikte hayatını kaybetmişti. 'Kazancı Bedih' ismi ile tanınan Şanlıurfa’nın ünlü gazelhanlarından Bedih Yoluk’un ölümünün 17’nci yıldönümü nedeniyle Anma programına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk, basın mensupları ve sevenleri katıldı.

Merhum Kazancı Bedih için Kuran-ı Kerim’in okunduğu, duaların edildiği anma töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ünlü gazelhanın söylediği gazellerle tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Başkan Beyazgül: ”Fatiha’mızı okuduk Kuran-ı Kerim okuduk. Kendisini ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Kazancı Bedih bütün Şanlıurfa’daki gazelhanların, üstat olarak kabul ettiği, Pir olarak kabul ettiği hiç kimsenin üzerinde tartışma yapmadığı bir isimdir. Kazancı Bedih, gönülden söyledi ve gönüllere dokundu. Bazı zamanlar insanlar şu ifadede bulunurlardı. Gazellerini dinledikleri zaman hüzünlendiklerini ve etkilendiklerini anlatırlardı. Urfa dışına çıktığımda benden Kazancı Bedih’in kasetlerini isterlerdi. Sesi gibi hayatı da tertemiz ve düzgündü. Kendi emeği ile çalışır kazanırdı. Bu nedenle hem Şanlıurfa’nın hem de tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuştu. Bugün mezarı başında kendisini rahmetle anıyor, mekânı Cennet olsun diyoruz. Biz hepimiz burada sevenleri adına mezarı başındayız. Merhum Kazancı Bedih’e bir kez daha rahmet diliyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın ‘Kazancı Bedih’ adıyla tanıdığı Bedih Yoluk’un oğlu Naci Yoluk da anma programının ardından konuşarak Başta Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül olmak üzere Ünlü gazelhanı unutmayarak mezarı başında dualarla yâd eden sevenlerine, basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17