banner262

Aydınlık "lütfen aşınızı bir an önce olun”

Süreci çok ağır geçirdiğini ifade eden Aydınlık, “ben Şanlıurfa’da bu hastalığı çok ciddi geçiren bir insanım, 30 gün hastanede yattım ve 15 gün entübede kaldım. Bunun zorluklarını çok iyi derecede çektim. En sevdiğin insan; baban, annen, abin, evladın bir hastane odasında yatıyor, sen onu göremiyorsun ve yanına yaklaşamıyorsun. Ben Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi gördüm. Her gün Urfa’dan 100-150 araba geliyordu ama hiçbir Allah’ın kulu; çocuklarım dâhil olmak üzere bir vatandaş benim odama çıkmıyor. Bu yalnız Urfalılara yetmiyor mu?” diyerek sözlerine devam etti.

BU URFALILARA BEN NE DİYEYİM

Aşı tedarikinde sıkıntı yaşandığı dönemde Sağlık Bakanlığı dâhil her bir yöneticiyi eleştirdiklerini hatırlatan Aydınlık, “biz günü geldiğinde Sağlık Bakanlığını eleştirdik, yeri geldi Sayın valimizi, sağlık müdürümüzü, hastaneleri eleştirdik. İşte Hastanelerde yer yok, insanlar evden çıkamıyor, aşı bulamıyor diye; ama devletimiz bu aşıyı 4-5 aydır herkese yetecek kadar getirdi. Aşı buradayken daha Urfalılar gidip aşı olmuyorsa ben bu Urfalılara ne diyeyim?

Bu hafta içerisinde Mehmet Akif İnan Hastanemizde 1 hafta içerisinde 20 vatandaşımızı kaybetmişiz, sadece bir hastanede. 4-5 hastane sayarsan bir hafta içerisinde Urfa’da ne kadar canımızı kaybetmişiz? Kardeşim aşı diyorsunuz, aşı var. Hem Biontech hem Sinovac. Evvel gün ben de hastaneye gittim; 2. Doz aşımı oldum inanın ki 1 dakika içerisinde aşımı oldum. Hatta hastanede 2 vatandaşımız da korktuklarını bana ifade edince ikna ettim ve onlarda aşı oldular” sözleriyle Urfa’da yaşanan can kaybına ve vatandaşların çekincelerine dikkat çekti.

KABUL EDİLECEK MAZERETLER DEĞİL, DÜNYA BUNU YAPIYOR

Covid_19 nedeniyle birçok yakınını kaybettiğini dile getiren Aydınlık, “sadece benim köyümde 30-35 yaşlarında 5 kardeşimizi kaybettik, dayımın oğlunu kaybettik, yani ailesinde birini kaybetmeyen biri var mı? Bu insanların bir kısmı ‘kısırlık yapar’ diye korkuyor. Ya Dünya bunu yapıyor kısır kalmıyor da Urfalılar mı kısır kalacak? Bunlar kabul edilecek mazeretler değil.

Ben buradan tekrar sizin aracılığınızla çağrı yapıyorum. Aşı olun, aşıdan korkmayın, inanın aşı olmazsınız annenizi, babanızı, kardeşlerinizi, sevdiklerinizi kaybedeceksiniz. Onun için özellikle hepinizden rica ediyorum. Bu akşam sayın valimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz biz sizler için buradayız, her zaman sizlere de bu çağrıyı yapacağız; lütfen aşınızı bir an önce olun” diyerek Urfalıları bir an önce aşı olmaya davet etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İYİ Kİ VARLAR

Hastanede tedavi gördüğü süreçte sağlık çalışanlarının zor mesailerine tanık olduğunu ifade eden Aydınlık, “bütün sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Ben Mersin’de tedavi gördüm, o sağlık personelini gördüğüm zaman inanın annemden, babamdan,

evladımdan, ailemden, hanımımdan daha üstün tutuyorum çünkü onların çektiği çileleri ancak insan kendi gözüyle gördüğü zaman anlıyor” dedi.

TAZİYE EVLERİ DERHAL KAPATILMALI

Özellikle Urfa’da bulaş riskinin yüksek olduğu taziye evlerini hatırlatan CHP’li Aydınlık, “taziye evlerini kesinlikle kapatmamız lazım; kim ne derse desin. Taziye evlerinde bu yemek safhasının da kaldırılması lazım. Yani şimdi ben taziyeye gidiyorum, 10-15 dakika oturacağım yemek veriliyor; o yemeği yesem ne olur, yemesem ne olur? Bunu milletimize anlatabiliriz, inanıyorum ki vatandaşımız da buna uyar. 10 dakika için niye 300-500 kişiye yemek veresin, niye insanlar karşı karşıya oturup da birbirinin nefesini solusun, niye bir fincandan 300-500 kişi kahve içsin? Bunların kesinlikle kaldırılması lazım.

Değerli hemşerilerime sesleniyorum; eğer sevdiklerinizi kaybetmek istemiyorsanız, eğer maskeden kurtulmak istiyorsanız, o iş yerlerinizi tekrar kapatmak istemiyorsanız gelin aşı olun, aşı olun, aşı olun” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17