banner268

Aydınlık “bu insanların tek derdi üretmek"

Güneydoğu’da Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’in de aralarında bulunduğu 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.’ye (DEDAŞ) bölgede tarım yapan çiftçilerin tepkileri artarak devam ediyor.

AK Parti’nin özelleştirme politikaları neticesinde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti vermeye başlayan DEDAŞ, çiftçilerin iddialarına göre alt yapı eksikliği, yenileme çalışmalarının azlığı ve mevcut yapının yetersizliği nedeniyle günde 3 ile 7 saat arasında kesintilerle karşılıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerini sulamada sıkıntı yaşayan çiftçiler ürünlerinin tarlada yandığını ve kuruduğunu ifade ediyor. Bu durumu protesto eden çiftçiler bugün öğle saatlerinde Şanlıurfa-Mardin Karayolu’nu traktörleriyle trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Konuyla alakalı sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaşan ve tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “bu insanların tek derdi üretmek ancak AKP her zaman olduğu gibi çiftçiden yana değil, sermayeden yana oldu” diyerek tepki gösterdi.

Çiftçilerin yaptığı eyleme ekiplerin Toma’larla, Kirpi’lerle gittiğini ifade eden Aydınlık, “sanki Suriye'ye operasyona gidiyorlar. Yahu hiç mi utanmıyorsunuz milletle askeri karşı karşıya getirmeye, çiftçi sesini duyurmak için daha ne yapsın” diyerek sözlerine devam etti.

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle zor durumda olduklarını ifade eden çiftçiler “millet artık bezmiş. Çiftçi borçlu, çiftçi rezil, çiftçi perişan artık sesimizi duyun” diyerek eylemlerine “Ak Parti istifa” sloganları atarak devam etti.

Çiftçilerin eylemi nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı olan Şanlıurfa-Mardin Karayolu’nda kilometrelerce kuyruk oluştu ve Kolluk Kuvvetlerinin bölgeye intikal etmesiyle birlikte eylem sonlandırılarak karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269