banner268

ASPİM, Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna iftar verdi

ASP İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. İftar programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, il jandarma komutanı Kemal Timuroğlu, cumhuriyet başsavcısı Uğurhan Kuş, Karaköprü kaymakamı Ahmet Yıldız, ASP İl Müdürü Hasan Bilici, kamu kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vatan uğrunda, görev esnasında şehit yâda gazi olan askerimiz, jandarmamız, polisimiz, canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz bizim onurumuzdur diyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,” ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan teröre karşı ülkemizin her karışında mücadele yürütülmektedir. Sınırlarımızın güvenliği için sınır ötesinde olan ve mazlum halkların umudu olan kahraman evlatlarımız vardır.

“ Şanlı tarihimize baktığımız da İbrahim’in milleti olarak şehitlerimizin akan kanının dünya da asla boşa gitmediğini görmekteyiz. Yedi düvele karşı Kürdiyle, türküyle, alevisi sünnisiyle, arabıyla tek bir millet olarak Çanakkale’de vatanımızı canavarlar gibi parçalamaya çalışan düşmanlara karşı milli mücadele de ve hayâsızca millete kurşunlar, bombalar yağdıran hainlere, kalleşlere karşı 15 Temmuz’da gövdesini siper eden kahraman evlatlarımız var. Ve onların vatanperver anaları, babaları, kardeşleri vatan aşkıyla ‘ Vatan Sağ Olsun’ demeyi bilecek kadar yüce gönüllüdür. Çünkü bizleri diğer milletlerden ayıran en önemli özellik, şehitlik ve gazilik müessesesine kattığımız anlam ve verdiğimiz değerdir.

Bulunduğumuz coğrafya tarihte olduğu gibi bugün de bazı çıkar oyunlarına, karanlık planlara sahne olmaktadır. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bölünmezliğini bozmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaktır. Nemrutlar nemrutluğunu elbet yapacaktır, ama karşılarında İbrahim’in milleti vardır, bu bakımdan nemrutların yaktığı ateş her zaman sönmeye mahkûmdur.

Devletimiz son yıllarda şehit yakınları ve gaziler ile engellilere yönelik ciddi iyileştirmeleri uygulamaya dökmüştür. Ve ciddi bir irade ile günün ihtiyaçlarına yönelik olarak iyileştirmelerin süreceğine dair inancımız tamdır. Şunu çok iyi biliyoruz ki; sizler için ne yaparsak yapalım, ne kadar çalışırsak çalışalım; yine de bir şey yapabildik diyemeyiz. Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez elbette. Ancak şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmak, dertlerini dert edinmek bizler için bir onur ve gurur vesilesidir.

Şehitlerin aziz ruhlarına ve muhterem hatıralarına minnet ve şükran ifadelerimizle birlikte, bekledikleri Fatihalarımızı, dualarımızı hiç eksik etmiyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Hepinizi en kalbi hislerle selamlıyorum. Gönül soframıza tekrar hoş geldiniz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAspim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269