banner262

Arınç "Urfa'ya verecek çok borcumuz var"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 50'si yerel olmak üzere 200’e yakın şair-yazarın ve 160 yayın evinin katılımıyla düzenlediği '3.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı' sürüyor. Yarın sona erecek kitap fuarının konuğu bu kez 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç oldu. Söyleşi ve ardından imza programı öncesi stantları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Arınç, ilginin yoğun olmasının kendisini sevindirdiğini söyledi. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Arınç, Şanlıurfalılarla fotoğraf çektirerek fuarın düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti.

"50 YILLIK AKTİF SİYASİ HAYATIMI BU KİTAPTA ÖZETLEDİM"

Gezisinin ardından söyleşi gerçekleştiren Arınç, 'Arınç-Küçük Erbakan' adlı kitabı ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasına Şanlıurfa'nın dünya tarihi üzerindeki önemine değinerek başlayan Arınç, "Şanlıurfa tarih, kültür inanç hazinesidir. Bu hazinelerin başka şehirlerde olması çok nadirdir. Fuarın organizasyonunu gerçekleşmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Urfalıların kitaba olan sevgisi beni çok mutlu etti. Arınç-Küçük Erbakan adlı çalışma benim birinci kitabım. Aktif siyasetten ayrıldıktan sonra yayımlanan ilk kitabım. Söyleşi şeklinde yazıldı. 50 yıllık siyasi hayatımı bu kitapta özetledim. 1967 yılında Erbakan Hoca ile birlikteliğimin ele alındığı kitaptır. Kendisi ile siyasi hayatımızdaki sürecini anlattım" dedi.

"ERBAKAN, BÜYÜK BİR BİLİM ADAMIYDI"

Kitabında Erbakan'ı anlatımıyla ilgili özetler sunan Arınç, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dindar kişiliği ile birlikte bilim insanı özelliğine de dikkat çekti. Arınç, anlatımında "Erbakan hoca dindar bir insandı aynı zamanda dünyada hatırı sayılır büyük bir bilim adamıydı. Özellikle motor ve makine üzerinde neredeyse dünyada kürsüleri olacak bir insandı. Çocukluğum aile hayatımı ve askerlik dönemimi de bu kitapta anlattım. 2000 yılına kadar Fazilet Partisinin Genel Kuruluna kadar devam ediyor kitap. İkinci kitabım inşallah 2001 yılı ile 2011 yılı içerisindeki AK Parti yıllarını kapsayan dönemimi içerecek. İnşallah o kitabım için de Urfa'ya geleceğim" diye konuştu.

"AK PARTİ HİÇ BİR EY YAPMADI DİYENLERİN GÖZÜNE DURSUN"

AK Parti içerisindeki aktif siyasi hayatından da örnekler sunan Arınç, AK Parti'nin Türkiye'ye birçok yenilik ve özgürlükler kazandırdığını ifade etti. Arınç, "AK Parti hiç bir şey yapmadı diyenlerin gözüne dursun ki hiç bir şey yapmasa bile din özgürlüğünü Türkiye'ye getirdiği için Allah hepsinden razı olsun. Bu başörtü meselesi kolay olmadı. Biz kadınlarımızın hiç bir zaman başlarına karışmadık. Başını açık tutan olduğu gibi başını kapatana da karışmadık. Tek

şikayet ne burada: İllaki başını açacaksın. Yok öyle bir şey. Özgür iradesiyle başını açtığı gibi başını da yine özgür iradesiyle kapatabilecek. Saygı duyacaksın. Üniversitelerden atılanlar, memuriyetten atılanlar, meclisten atılanları hatırlayın. Ama bakın AK Parti döneminde mecliste 20'den fazla başı örtülü kadın milletvekili var" şeklinde konuştu.

"URFA NE İSTERSE HÜKÜMET VERECEK"

Arınç, konuşmasında Şanlıurfa'da yerel ve genel seçimlerde alınan başarıların önemine de değindi. Türkiye'nin en yüksek oy oranlarının Şanlıurfa'dan elde edildiğini belirten Arınç, "Şimdi Urfa bedel ödeme noktasında değil bedel alma noktasındadır. Urfa'dan hiç bir alacağımız yok. Urfa'ya verecek çok borcumuz var. Merkezi hükümet elinde ne varsa Urfa istemeden verecek. Al bu senin hakkın diyecek. Niye çünkü Urfa'dan yüzde 70'le kazanmışız. Allah siyasetimizi tatlı eylesin" dedi.

Bülent Arınç, söyleşisinin ardından okurları ile buluştu. Yoğun ilgi gören buluşmada Arınç, kitaplarını tek tek imzalayarak en kısa sürede tekrardan Şanlıurfa'ya geleceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBülent Arınç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17