banner262

Akçakale'de okul kantinlerine sıkı denetim

Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne bağlı gıda mühendisleri okul kantinleri ve okul çevresindeki bakkal ve marketlerde sıkı bir denetim gerçekleştirdi.

Eğitim-  öğretim yılının başlaması nedeniyle kantinlerde ve okullara yakın bölgelerdeki market ve bakkallarda  öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak üzere Akçakale Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri sıkı denetimler gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında okul kantinlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı, satılan ürünlerin son kullanma tarihi ve işletmelerin ruhsatları kontrol  edildi. Denetim sırasında bazı okullarda açıkta satılan yiyeceklerin cam kaplarda satılması gerektiği halde plastik kaplarda satıldığı, bazı etiketlerin yanlış basıldığı, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olmadığı, satışı yasak olsan yağlı cips ürünlerin ve gazlı içeceklerin satıldığı görüldü. Denetimlerde kurallara uymayan, satışı yasak olan ürün satan bazı kantin sahipleri ise uyarıldı ve haklarında tutanak tutuldu. Kantinlerin ruhsatlarını da kontrol eden zabıta ekipleri ise kantin çalışanlarına uymaları gereken kuralları anlattı.

"Çocuklarımızın sağlığı çok önemli"

Çocuklarımızın okul içinde beslenmelerine katkı sağlayan kantinlerimizin temizliğine büyük önem veriyoruz. Temiz ortamda çocuklarımız kendilerini daha mutlu hissediyorlar. Onların kendilerini mutlu hissetmesi bizleri de mutlu ediyor; diyen Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan şöyle devam etti. "Özellikle bu kantinlerimizde ruhsatlı olarak temiz ve hijyenik şartlarda hizmet verilip verilmediğini denetliyoruz. Çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Dolayısıyla satılan ürünlerin gazlı içecekler, yağlı yiyecek olmaması lazım. Diğer hijyenik koşullara da önem veriyoruz. Bizim kendi yönetmeliğimize, belediyemizin emir ve yasaklar yönetmeliğine bunların karşılığı olan idari para cezalarını, uyarılarını yapıyoruz. Eksikler devam ediyorsa da peyderpey idari para cezalarından kapatma cezalarına kadar gidiyoruz." Dedi.

Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinin belirli periyotlarla tüm okullarda devam edeceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAkçakale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17