banner268

“Şanlıurfa’da ruhsal bozukluğu olan bireyler nitelikli tedaviye kavuşuyor”

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Erişkin Psikiyatri Kliniği doktorları Uzm. Dr. Zeliha Ersoy Sayın, Uzm. Dr. Şevin Hun Şenol, Uzm. Dr. Cansu Doğan ve Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan ruhsal bozukluklar ile başvuran tüm hastalara hizmet vermeye başlamıştır.

Kliniğimizde ruhsal şikâyetleri olan hastaların tanı değerlendirmesi, tedavi planlamasının yapılması ve takibi şeklinde hizmet verilmektedir. Depresyon ve diğer duygu durum bozuklukları, panik bozukluğu ve diğer kaygı bozuklukları, obsesif kompülsif bozukluk, şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar, evlilik ve ilişki sorunları, cinsel sorunlar, yeme bozuklukları, tik bozuklukları, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan ruhsal sorunların tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca acil servise psikiyatrik yakınmalar ile başvuran ve hastanede diğer kliniklerde tedavi gören hastalarda karşılaşılan psikiyatrik sorunlar da tarafımızca değerlendirilmektedir. Hasta değerlendirmeleri polikliniğimizde uzman psikiyatristler ve psikologlar eşliğinjde yapılmaktadır. Hem ilaç tedavisi hem de psikoterapi uygulamaları ile hastaların tedavisi yürütülmektedir. Poliklinik hizmetinin yanı sıra, ağır ruhsal bozukluğu bulunan bireylerin uğradığı işgücü, üretim, zaman ve diğer ekonomik kayıpların en aza indirgenip, ailelere ve bakım verenlere destek olabilmek amacıyla hastanemize bağlı “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz” yakın zamanda faaliyete başlayacaktır. Alkol ve madde bağımlılığının tedavisi için hastaların hem yatarak tedavi görebileceği hem de rahabilitasyon uygulamaları için AMATEM projemiz yakın zamanda yürürlüğe girecektir. Hafta içi her gün hastanemizin Sağlık Kurulu’na başvuran hastaların muayeneleri yapılıp, tetkik ve tüm raporları incelenerek hastalara gerekli bilgi ve öneriler verilmektedir.

Psikiyatri poliklinik uygulamalarında en sık karşılaşılan hastalıkların başında depresyon gelmektedir. Günümüzde depresyon dünya çapında en fazla iş gücü kaybına sebep olan ilk beş hastalıktan biridir.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17