banner262

MTÜ’den Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Akupunktur Eğitimi

Özellikle Covid döneminde evde kalmamızla birlikte acaba ne şekilde akupunktur üzerine yardımcı olabilirim diyerek düşündüm. Bu konuda Çin’de ve birçok ülkede Akupunktur’un Covid 19’da nasıl kullanilabileceği konusunda yapılan çalışmalar var. Yazılan kitapları okuyup değerlendirme yaptıktan sonra Covid 19’da akupunkturun nasıl kullanılacağı şeklinde bir yazı hazırladım ve yurtdışı indekslerde olan Çin’de bir dergide yayınlandı. Bu konuyla ilgili birçok kanalda özellikle eğitim kanallarında olsun covid 19’da akupunktur nasıl uygulanır diye söyleşiler, dersler verdim. Bende şöyle bir görüş oluştu. Ben uzaktan eğitimin etkili olamayacağına inanıyordum. Özellikle online yapılan etkinliklerin hakikaten etkili olduğunu gördüm. Bence teorik eğitimlerde uzaktan eğitimi etkili şekilde kullanırsak çok başarılı olacağımızı düşünüyorum ve bundan da çok güzel sonuçlar aldık.” ifadelerine yer verdi.


Prof. Dr. Cabıoğlu, “Çeşitli sunumlar hazırladık. İnsanlar artık uzaktan eğitime bir şekilde alıştılar, konforu kendi yanlarında istiyorlar. Mesela Akupunktur noktalarına iğne girilmesi, akupunktur noktalarının lokalizasyonu, bu noktaların özel durumları, diğer noktalarla nasıl kombinasyon kurulur gibi konuları da tek tek videolar çekerek anlatmaya başladık ve tabii bu süreç durmayacak. Uzaktan eğitimin etkili olabilmesi, gerek doktorların gerek diş hekimlerinin bu eğitimi alırken daha etkili bir şekilde süreci öğrenmeleri bu eğitim metodlarını arttırarak devam ettirecek. Tabii akupunktur eğitimi dediğimiz zaman başlangıç seviyesi sertifika değil, ileri seviyede yani ileri düzeyde de eğitim planlıyoruz. Eğitim programımız hibrit yani online teorik dersler ve yüz yüze uygulama eğitimlerden oluşacaktır.” şeklinde konuştu.

MTÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklama da eğitim programı ve detaylı bilgilere MTÜ web sitesi ozal.edu.tr ve akupunktur.ozal.edu.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17