banner262

İnme Geçiren 72 Yaşındaki Hasta Birecik Devlet Hastanesinde Pıhtı Eritici Tedavi İle 1 Saatin Sonrasında Tam Güç Oranına Yakın Düzelme Sağlandı.

Uzm.Dr.Mustafa ÖĞÜT yaptığı açıklamada;

İnme geçiren kişilerin tedavi yöntemlerinden birisi damar içi pıhtı eritici tedavi uygulaması olan trombolitik tedavidir. Trombolitik tedavi Birecik Devlet Hastanesinde başarıyla uygulanmaktadır. Hastalığın başlangıcından sonraki ilk 4.5 saat içerisinde başvuran hastalarda uygulanan bu tedavi yöntemi ile tam bir düzelme sağlanabilmektedir. Hastanemize sol kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti ile başvuran ve muayenesinde tam güç kaybı izlenen 72 yaşındaki hastamızda da 3.saatinde pıhtı eritici tedavi uyguladık. Tedavi başlandıktan sonra 20. dakika itibariyle hastada iyileşme olmaya başladı. 1 saatlik tedavi sonrasında tama yakın düzelme sağlandı. Hastamız yoğun bakım takibi sonrasında servise alındı ve taburcu edildi. Bu sebeple; kol bacak güçsüzlüğü, konuşma bozukluğu, ağızda kayma gibi şikayetleri olan hastalarımızın hastaneye erken başvuruları çok önem arz etmektedir.

Bizim de Birecik Devlet Hastanesi olarak bu konuda farkındalığı arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17