banner262

Fizik tedavi ünitesi Hizmete girdi.

Hastanede her geçen yeni bir ünite açılarak halkın hizmetine sunuluyor. Yeni açılan Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi Şanlıurfalı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Polikliniğinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikâyetler ve kemik erimesi (osteoporoz) yönünden hastalar değerlendiriliyor.
Boyun fıtığı, bel fıtığı, bel kayması, kireçlenme gibi bir çok hastalıkla uyumlu hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bölgesel olarak tedaviye alınıyor.

Ünitede; Hotpack,eswt,elektrik stimülasyon cihazı,kombine elektroterapi cihazı,cpm,koşu bandı,kısa dalga diatermi,trambolin,parmak merdiveni,dambıl,coldpack,ultrason,infrarus,parafin,vb.cihazları bulunmaktadır.

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesinde açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yetişkin ve çocuklara manuel terapi,nörolojik terapi,ortopedik terapi,pediatrik terapi,pnf,ev ve egzersiz proğramı uygulanmaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 9 fizyoterapist ve 5 tekniker görev yapmakta; Fizik tedavi ünitesinde aynı anada 22 hasta tedavi görebiliyor. felç geçirmiş kas hastalığı, protez ameliyatı geçirmiş, kırık sonrası problemleri olan hastalar rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist tarafından rehabilitasyon programına alınıyor. Rehabilitasyon ünitesinde omuz çarkı, parmak merdiveni, denge tahtası, paralel bar ile aktif olarak çalışılıyor.

Şanlıurfa eğitim ve araştırma Hastanesinde bu ünitenin açılmasıyla, özel merkezlere gitmekten kurtulan hastaların yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti.

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesi hastane Yöneticisi Uz Dr. Faruk GÜNAK “kadın doğum, çocuk, yetişkin ile birlikte tüm branşların bulunduğu Genel bir hastane olarak Şanlıurfa halkına hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemize gelen vatandaşlarımızın her türlü tıbbi tedaviyi olmaları için il dışı ve özel merkezlere gitmeden yaşadıkları bölgede tedavi olma imkânı sağlamak gayreti içerisindeyiz. Personel ve cihaz eksiklerimizi her geçen gün en asgariye indirerek halkımıza hizmet etmek şiarı içerisindeyiz, yeni açılan ünitemiz Şanlıurfa halkına hayırlı olsun”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17