banner268

Dr. Mahmut AKTAŞ’tan 20 haziran Dünya Mülteciler Günü Mesajı

İnsani Sınırları Koruma Derneği Başkanı Dr. Mahmut AKTAŞ, Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle şunları söyledi:

Bugün bilindiği üzere Dünya Mülteciler günü olarak kabul edilmektedir. Irkı, dini, milliyeti, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm göreceği korkusu taşıyan ve bu yüzden ülkesinden ayrılan ve korkusu nedeniyle geri dönemeyen veya dönmek istemeyen kişiler olarak tanımlanan mülteciler, geçmişte olduğu gibi şimdi de günümüz dünyasının bir gerçeğidir.

Vatanlarını belli nedenlerle terketmek zorunda kalan mültecilerin kendi vatanlarındaki konforlarını yakalamaları için ve yaşadıkları sosyo-kültürel, ekonomik, siyasi dini ve diğer farklılıkları kendi özümüzde bildiğimiz “bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde misafir berekettir, misafir şereftir” şiarı ile özümseyerek yaşatmalıyız. Öyle ki; rahat etmeyen bir mülteci, bir göçmen ya da bir geçici korunma altındaki sığınmacı kalmasın. Çünkü İnsanlar yapıları gereği yerleşik düzene alışıktır ve yer değiştirmeyi sevmezler. Yeni bir yere geçince uyum sağlamak için çok çaba sarf ederler ve sürekli bir diskonfor yaşarlar, hep alıngan olurlar, bazen bu durum kendini saldırganlık olarak gösterebilir. Bütün bu şartları göz önünde bulundurursak hayat herkes için daha kolay ve mutlu bir hal alır.

Sonuç itibarı ile şunu belirtmek isterim: yaradılıştan bize hediye edilen İnsani Sınırları Koruma vasfımızı hep canlı tutmalıyız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17