banner262

ÇOCUK ACİL GENİŞLETME VE KAPASİTE ARTTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM, Hizmet Başkanları ile birlikte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisinde incelemelerde bulunarak, Acil Servisin genişletilmesi ve 4 olan Acil Poliklinik sayısının 6 ya çıkarılması için çalışmaların başlatılması kararına varıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet KAYA yaptığı açıklamada;

Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde özellikle çocuk hasta sayısında artış görünmektedir. Çocuk Acil servise olan başvurularda artış sonrasında, Çocuk Acil servisin İl Sağlık Müdürümüzün yaptığı vizitlerle, verdiği olur sonrasında büyütme kararı aldık. Bu büyütme işlemi en kısa sürede tamamlanacaktır.

ACİL OLMAYAN HASTALARIN ACİL SERVİSE BAŞVURMALARINI ÖNERMİYORUZ

Yapılacak büyütme sonrasında, Çocuk acil servis alanımız yaklaşık 250- 300 m2 kadar büyüyerek, poliklinik sayısı 4’den 6’ ya çıkacaktır. Böylelikle bekleme sürelerinde ve cevap verilen muayene sürelerinde bir düşüş sağlanacaktır. Mevsimsel olarak zaten yoğunluğu fazla olan Acil servisteki hasta sayısının daha da arttırmamak adına, Acil olmayan vakaların polikliniğe başvurmaması gerekmektedir. Bu konuda başta bizim hastanemiz, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere tüm Kamu hastanelerinde poliklinik hizmetleri yeterli rezerve seviyeye sahiptir. Bunun için tekrar hatırlatma olarak özellikle “Acil olmayan vakaların acil servise başvurmalarını önermiyoruz dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaIl Sağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17