banner268

Bakan Koca "Kendi aşımız, kendi silahımızdır"

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ;

MAYIS ayı sonuna kadar 100 MİLYON DOZ AŞI gelecek! Bunun şu ana kadar gelen kısmı 18 Milyon dozun üzerinde. Aşının 14 Milyon dozu uygulandı. 10 Milyon doza tekabül eden, “bulk” haldeki aşı ise elimize bugün ulaştı. 100 Milyon dozla, 50 MİLYON KİŞİNİN aşısını yapmış olacağız.

“BULK” HALDE AŞI ifadesinden ne anlamalıyız? Bulk halde aşı, aşının şişelenmemiş şeklidir. Taşımadaki kolaylık sebebiyle bu yol tercih edilmektedir. Elimize bugün ulaşan, önceki 18 Milyon doza ilave olacak 10 Milyon dozluk aşı bu şekildedir. Şişeleme işlemine başlanmıştır.

BIONTECH AŞISI. Aşılamayı hızlandırmak için Alman menşeli Biontech aşısını sürece dâhil ettik. 1,4 Milyon doz aşı bugün itibariyle elimizde. Nisan başında bu, 4,5 Milyon doza ulaşacak. 30 Milyon dozluk opsiyonlu bir anlaşma da yaptık. Üretim arttıkça daha çok aşı alacağız.

AŞI ALIMINDA SEÇENEKLERİMİZ ARTIYOR. Aşılama sürecini hızlandırmak için, Sinovac, Biontech gibi aşıların yanında yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sürüyor. Bunlardan sadece biriyle yapılan tedarik planlamasında 40 Milyon doz söz konusu.

Aşının uzun vadeli bir ihtiyaç olacağı çok açıktır. Başka ülkelerin ürettiği aşılara bel bağlamak yanlıştır. Tedarikte zorlanmanın ötesinde bunun ekonomik bedelleri de ağır olur. Kendi aşımız, kendi silahımızdır. Yerli aşı çalışmalarımız sonuca doğru önemli gelişmeler kat ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269